Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Νοεμβρίου: Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ υποδέχονται το "καραβάνι αλληλεγγύης & ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική" |


Το μήνυμα  συμπαράστασης που διαβάστηκε στη Συνέντευξη Τύπου| στην ΕΣΗΕΑ 

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece καλωσορίζουν τους συναγωνιστές της Χαλκιδικής που δίνουν τη μάχη σώμα το σώμα για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας. 
Στις ημέρες μας δεν είναι αρκετό να είσαι απλά φυσιολάτρης.  Xρειάζεται να μετράς τους φίλους σου και τους  εχθρούς σου. 

Εχθροί μας είναι όσοι  ψηφίζουν νόμους και άλλες ρυθμίσεις, που επιτρέπουν να συντελούνται τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και η λεηλασία της φύσης. 
Εχθροί μας είναι αυτοί που διχάζουν την κοινωνία και συκοφαντούν τους αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής.
Εχθροί μας είναι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και την ανέχεια, αφειδώς υπόσχονται για να εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Φίλοι μας είναι όσοι ρισκάρουν τις δουλειές τους, ξεπαγιάζουν και συγκρούονται με τον ιδιωτικό στρατό της Eldorado Gold  και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Φίλοι μας είναι αυτοί που "σκέπτονται παγκόσμια και δρουν τοπικά" για μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία.
Φίλοι μας είναι όσοι περιφρονούν και αρνούνται τα καταναλωτικά πρότυπα και τις καπιταλιστικές αξίες της επίδειξης πλούτου, όπως ο χρυσός, που καταστρέφει αρχέγονα δάση και ρυπαίνει τους υδροφόρους ορίζοντες.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ υποδέχονται, καλωσορίζουν και στηρίζουν το "Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική".
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ  καλούν για έναν ακόμα αποτελεσματικότερο συντονισμό σε εθνικό επίπεδο  για την προστασία του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την εμπορευματοποίηση της φύσης.

 "Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία/ αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία" 

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου