Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Naomi Klein "This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate"


Οι ΦτΦ/NFGR μέσω του blog ενημερώνουν και προωθούν τις πληροφορίες για εκδηλώσεις, συνέδρια, εκδόσεις κ.λπ. που αφορούν το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον. Πρόσφατα αναρτήσαμε το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με πληροφορίες για συνέδρια, συναντήσεις, δράσεις για το τετράμηνο Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2014.
Θεωρούμε την προώθηση της πληροφορίας, τη διάχυση της γνώσης, την εκπαίδευση, τη "συνεκτικότερη θεώρηση" των οικολογικών ζητημάτων, το "συλλογισμό και τη συνεννόηση" βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προστασία της φύσης. 
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο της Naomi Klein "This Changes Everything: Capitalism vs. The Climate" που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή. Η συγγραφέας από την αρχή, από τον υπότιτλο "Capitalism vs. The Climate" παίρνει θέση, θεωρεί τον καπιταλισμό ως υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή....

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, 576 σελίδες:

  • 5 Crucial Lessons for the Left From Naomi Klein’s New Book | You can’t fight climate change without fighting capitalism, argues Klein in This Changes Everything. [ΕΔΩ]
  • NAOMI KLEIN (site - VIDEO) [ΕΔΩ]
  • Άρθρο στην εφημερίδα THE GUARDIAN [ΕΔΩ]
Η εκτίμηση είναι ότι η έκδοση του βιβλίου συνδυάζεται με τις δράσεις και τη διαδήλωση που θα γίνει στη Νέα Υόρκη 19-21 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη Διεθνή συνάντηση του ΟΗΕ στις 23 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου