Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

NaturFreunde Land Brandenburg "Goldabbau auf der griechischen Halbinsel Halkidiki" | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Βραδεμβούργου Γερμανίας για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική


Η αλληλεγγύη είναι το "όπλο" των λαών...  Αυτό εκφράζεται με το λογότυπο των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends με τη χειραψία, που δεν είναι απλά ένας χαιρετισμός, αλλά μια κίνηση που σηματοδοτεί τη συνεργασία, τη κοινή δράση, την αλληλεγγύη των λαών στον αγώνα για την προστασία της Παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστική μας κληρονομιάς.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους συναγωνιστές μας, μέλη της οργάνωσης NaturFreude Land Brandenburg (ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Βραδεμβούργου Γερμανίας) που ήρθαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο δεκαήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Πριν την άφιξή τους είχαν γράψει και αναρτήσει στο site της οργάνωσης, για να ενημερώσουν τους συμπατριώτες τους Γερμανούς, ένα κείμενο με θέμα την εξόρυξη χρυσού και τις συνέπειες στη φύση και στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Δείτε το κείμενο και φωτογραφίες ΕΔΩ.

Η συνεργασία και η κοινή δράση των Naturefriends για τα μεγάλα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια προβλήματα όπως η φτώχεια, η ερημοποίηση, η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις, οι διακρίσεις, η βιοποικιλότητα, τα κοινά αγαθά, η λεηλασία της φύσης κ.λπ. αποκτά νέα δυναμική, ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο νεοφιλελευθερισμός γκρεμίζει το κοινωνικό κράτος και που η απειλή για την υπογραφή της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων [Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)] μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. είναι προ των πυλών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου