Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

WWF Hellas, 10η ετήσια έκθεση περιβαλλοντικής νομοθεσίας : "Θύμα της κρίσης ή πολιτική επιλογή η κατεδάφιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα;" | Greece going into deep environmental recession



Για 10η συνεχή χρονιά το WWF Hellas παρουσίαση την 10η ετήσια έκθεση περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα της πολυσέλιδης έκθεσης 114 σελίδων είναι: 

"Οικοδομή υπεράνω κανόνων και περιορισμών, επενδύσεις άνευ κριτηρίων, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, ακόμα και εντός προστατευόμενων περιοχών, φωτογραφικές διατάξεις, κακονομία, απαξίωση θεσμών. Κρίση για τα υδάτινα οικοσυστήματα, απροστάτευτα δάση, καταδίκες της Ελλάδας για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Αλλά και βελτιωμένη περιβαλλοντική πληροφόρηση, αυξανόμενη περιβαλλοντική εγρήγορση, εθνικά πάρκα που έχουν ελπίδες, δικαιοσύνη για κάποια περιβαλλοντικά εγκλήματα."

«Ένα είναι το κυρίαρχο στοιχείο της 10ης ετήσιας καταγραφής της εφαρμογής περιβαλλοντικής νομοθεσίας: η ραγδαία περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση. Στην Ελλάδα της κρίσης ωριμάζει ένα νέο αναπτυξιακό όραμα από παλιό υλικό και δίχως μέλλον: η χώρα ως απεριόριστος υποδοχέας νέων οικοδομών και εντατικών χρήσεων. Κι όμως, υπάρχει ένας άλλος δρόμος, αυτός της ουσιαστικής και βιώσιμης ανάπτυξης, με όρθια την κοινωνία και το φυσικό μας κεφάλαιο», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.


Περισσότερα για την έκθεση στο site του WWF Hellas  ΕΔΩ
WWF Hellas Report in English 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου