Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Oι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων | Σύνταγμα – Κυριακή 16/11/2014




Oι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων | Σύνταγμα – Κυριακή 16/11/2014, ώρα 13:00

Η Ταχύτητα Σκοτώνει – Ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον χωρίς αυτήν

Οι ΦτΦ/NFGR συμμετέχουν στο Σύνταγμα και το 2014, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος  «SOS Τροχαία Εγκλήματα» για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων. 

Στην ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει [5/9/2014] με τίτλο «ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ», με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, μεταξύ των άλλων  υπογραμμίζαμε:
  1.  Να τηρείται ο Κ.Ο.Κ. και να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για ορισμένες κατηγορίες όπως η παραβίαση  κόκκινου σηματοδότη, η εγκατάλειψη τραυματία – θύματος, η οδήγηση υπό την επιρροή εξαρτησιογόνων ουσιών κ.λπ.
  2. Να υπάρχει έλεγχος στα καταστήματα που καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα, εργαλεία κ.λπ. πεζοδρόμια και δημόσιο χώρο.
  3. Να μπορούν οι πεζοί να κυκλοφορούν με ασφάλεια στα πεζοδρόμια.
  4. Να καθιερωθεί όριο ταχύτητας 30 χλμ εντός των πόλεων, όριο που ισχύει σε περιοχές που γίνονται δημόσια έργα.
  5. Να απομυθοποιηθεί το Ι.Χ. ως μέσο προβολής, προσωπικής επιτυχίας και τρόπος ζωής.
  6. Να  υλοποιηθούν οι «Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την οδική ασφάλεια 2011-2020» και το Υπουργείο Υγείας να παίξει ενεργό ρόλο. Να υιοθετηθεί ο στόχος «Vision Zero – Όραμα Μηδέν» για τα τροχαία, που προωθείται  στη Σουηδία από το 1997 και που το υιοθέτησε ο Δήμος της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2014. Να εφαρμοστούν και στη χώρα μας οι οδηγίες που έχει εκδώσει ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας με τίτλο «Ενισχύοντας τη νομοθεσία για την οδική ασφάλεια» (2013).
 Οι ΦτΦ/NFGR θεωρούν ότι το Ι.Χ. δεν πρέπει να αποτελεί μέσο κοινωνικής προβολής και επαγγελματικής επιτυχίας, να «κατακτά» πλατείες, ελεύθερους χώρους, βουνοκορφές, ακτές, ποτάμια και λίμνες. Ο αγώνας για την Οδική Ασφάλεια συνδέεται με την απομυθοποίηση του Ι.Χ., την τήρηση του Κ.Ο.Κ., τα έργα υποδομής, της προβολής της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της εξασφάλισης του δικαιώματος της ασφαλούς και ευχάριστης μετακίνησης των πεζών, ΑμΕΑ, ποδηλατών, ME TH ΣΤΗΡΙΞΗ των οικογενειών των θυμάτων.

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Ανθέων 72, Χαϊδάρι 12461 |Mail: desk[παπάκι]nfgr[τελεία]org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου