Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ αναστέλλονται οι εργασίες για την ανέγερση πεντάστερου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπάρα - Διακοφτό της Ίου | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ ήταν ένας από τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ


Αναστέλλεται η βίαιη αλλοίωση της Ίου


[Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ ήταν ένας από τους έντεκα φορείς και πολίτες που κατέθεσαν την αίτηση αναστολής εκτέλεσης και έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης των εργασιών στο ΣτΕ. Η αναστολή είναι το πρώτο βήμα, περιμένουμε το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα που είναι η ακύρωση του έργου. Μέχρι τότε να είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Μαζί μπορούμε, με επιχειρήματα, εργατικότητα και κυρίως με πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητα να προασπίσουμε το φυσικό πλούτο της χώρας μας.]

Με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 15/3/2016 αναστέλλονται οι εργασίες για την ανέγερση πεντάστερου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπάρα - Διακοφτό της Ίου ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούς αίτησης ακύρωσης.

«Επί της κρινόμενης αιτήσεως αποφαίνεται ως εξής:
…………………………………….
Απαγορεύει την κατασκευή και, εν γένει, εκτέλεση κάθε άλλου έργου, από εκείνα που προβλέπονται στις προσβαλλόμενες πράξεις και συνεπάγονται μεταβολή της υφιστάμενης πραγματικής καταστάσεως μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της εκκρεμούς αιτήσεως ακυρώσεως.
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016
Ο Πρόεδρος του Ε Τμήματος"




Αναστέλλεται η βίαιη αλλοίωση της Ίου. 
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ παίρνει επιτέλους θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο έργο που ξεσήκωσε αντιδράσεις από πλευράς περιβαλλοντικών οργανώσεων και πολιτών. Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε προχθές το Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αναστέλλονται οι εργασίες για την ανέγερση πεντάστερου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπάρα - Διακοφτό της Ίου ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου μέχρι την εκδίκαση της εκκρεμούς αίτησης ακύρωσης. Επιτρέπεται μόνο η ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργική σύνδεση της χερσονήσου του Διακοφτού με την ενδοχώρα ιδίω κινδύνω της παρεμβαίνουσας εταιρείας ως προς τις οικονομικές συνέπειες σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του Ε'  τμήματος Αθ Ράντου.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΕΦΣΥΝ [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου