Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τελετή αναγόρευσης ομ. καθηγητή Arne Strid σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Βιολογίας

Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Την 3η Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτoρας του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Arne Strid, Ομότιμος καθηγητής, τ. Διευθυντής του Βοτανικού Κήπου, Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ, Σουηδία.

Ο Arne Strid για μισό αιώνα εξερευνά τη χλωρίδα της χώρας μας. Ήδη από τη διδακτορική του διατριβή (1970) μελέτησε τη διαφοροποίηση και εξέλιξη των φυτών του Αιγαίου και έκτοτε ταξιδεύει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην ελληνική ύπαιθρο, εξερευνώντας πολλές περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής χώρας, με το ερευνητικό του ενδιαφέρον να εστιάζεται στη συστηματική των φυτών και τη φυτογεωγραφία.

Με το έργο του κατέγραψε και ανέδειξε τα είδη της ελληνικής χλωρίδας, ενώ ανακάλυψε και δεκάδες νέα για την επιστήμη είδη.

Έχει πολλές σχετικές δημοσιεύσεις: «Τα άγρια λουλούδια του Ολύμπου» (Wild Flowers of Mount Olympus, 1980), «Mountain Flora of Greece» σε δύο τόμους, το 1986 και το 1991 και έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για την περιγραφή και γεωγραφική εξάπλωση των ελληνικών φυτικών ειδών, με περισσότερο από ένα εκατομμύριο καταγραφές και παρατηρήσεις (Flora Hellenica Bibliography, 1η έκδοση 1996, 2η έκδοση 2006).

Το 2015 αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας των Σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση των Τμημάτων Βιολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων.

* Φωτογραφία: http://floraolympus.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου