Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Διεθνές Συνέδριο της IPPNW στο York | Θέμα: "Η υγεία διαμέσου της ειρήνης" - Health Through Peace | 3-8 Σεπτεμβρίου 2017 | Την Ελλάδα εκπροσωπεί η κα Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου


Η International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) με τη συνεργασία των ICAN, University of York, Medecins du Monde, Medecins sans frontierres, Campaign against arms, MEDACT, Health Poverty Action, Global Health Film, κ.ά. ΜΚΟ διοργανώνουν στο ιστορικό Γιορκ της Βρετανίας 
3-8 Σεπτεμβρίου 2017 
Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα [ΕΔΩ]
"Η υγεία διαμέσου της ειρήνης"
Health Through Peace 2017

Ήδη δήλωσαν συμμετοχή 500 αντιπρόσωποι από 37 κράτη. 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος του ελληνικού κλάδου κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, η οποία θα μιλήσει προσκεκλημένη του γερμανικού αντίστοιχου κλάδου σε συζήτηση με θέμα "Η λογική ειρήνης ξεπερνά την στενή προοπτική της ασφάλειας στην προσφυγική κρίση: τα παραδείγματα της Ελλάδας και της Γερμανίας".

Οι ομιλίες στην ολομέλεια αφορούν την πρόσφατη αντιπυρηνική Συμφωνία και τους τρόπους προώθησής της με συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών και ΜΚΟ από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Άλλες ομιλίες επικεντρώνουν στην πρόληψη του πολέμου και της βίας γενικότερα, στην πρόκληση που αποτελούν για το ανθρωπιστικό δίκαιο οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι και η αλλαγή στην ηθική, πρακτικές προώθησης των φιλειρηνικών απόψεων, σε σχολεία, μέσω της φυλετικής επιμόρφωσης ή με τη χρήση ΜΜΕ παραδείγματα επιθέσεων κατά εργαζομένων στην υγεία σε εμπόλεμες ζώνες,.

Πολλά πάνελ συζητούν τις επιπτώσεις των πυρηνικών στην δημόσια υγεία από την Φουκούσιμα μέχρι τα ορυχεία Ουρανίου. Άλλα επικεντρώνονται στις επιπτώσεις στην υγεία από την προσφυγική κρίση με ομιλητές από τη Συρία και το Λίβανο μέχρι τη Σομαλία και τις ΗΠΑ. Υπάρχει τεκμηρίωση για τις συνέπειες στο κλίμα και την ανθρωπότητα από περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο και για τον εκμοντερνισμό των πυρηνικών όπλων και τη χρήση των drones στους πολέμους και όχι μόνο. 

Υπάρχει συζήτηση για τον αυξανόμενο μιλιταρισμό στην κουλτούρα, πάνελ για την υγεία των φυλακισμένων σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, και συζήτηση για τη θρησκεία και τις διακρίσεις και προβληματισμοί για το πώς διεξάγεται ο ¨Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας". 

Υπάρχει αναφορά για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Υεμένη, τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την προσπάθεια εμπάργκο στις Εταιρείες που στηρίζουν οικονομικά τα πυρηνικά, και θ' αναζητηθούν νέοι τρόποι δικτύωσης του ειρηνιστικού κινήματος με τη νεολαία, το φεμινισμό, και την οικολογία. 

Κάθε βράδυ θα λειτουργεί φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ πολλές παράπλευρες δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί. 

Στις 3 και 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για τον απολογισμό και εκλογή νέου ΔΣ της Εταιρείας. Η Πρόεδρος του ελληνικού κλάδου (IPPNW) Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου έχει προταθεί από τον γερμανικό κλάδο και θα είναι υποψήφια σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου | ΠΗΓΗ: IPPNWGR 
-------
Το Ελληνικό Δϊκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει Οικολογικός, Περιβαλλοντικός ή Κοινωνικός οργανισμός που να μην είναι αντίθετος με τα πυρηνικά όπλα και την πυρηνική ενέργεια, που να κωφεύει στο αίτημα για τη μείωση των εξοπλισμών κ.λπ.

Οι ΦτΦ στηρίζουν και συμμετέχουν στη "δικτύωση του ειρηνιστικού κινήματος με τη νεολαία, το φεμινισμό, και την οικολογία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου