Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 | Πόσο είναι εφικτό μια άλλη Ευρώπη, άρθρα και πολλά, πάρα πολλά ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ | Τροφή για σκέψη


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει σχέσεις συνεργασίας, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δίκτυα για θέματα περιβάλλοντος, δίκαιου εμπορίου, αλληλεγγύης,δικαιωμάτων, ειρήνης κ.λπ.

Θεωρούμε τις συνεργασίες και τις δικτυώσεις κυβερνήσεων, οργανώσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, νεολαίας κ.λπ. ως μια κατάκτηση της ανθρωπότητας, ωστόσο μια κατάκτηση η οποία απειλείται από τους οικονομικά και στρατιωτικά δυνατότερους.

Με αφορμή τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 παρουσιάζουμε ορισμένες πληροφορίες "ως τροφή για σκέψη" σχετικά με το μέλλον, το χαρακτήρα και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στο Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο επηρεάζουν αλλά καθορίζουν πολλές φορές την πολιτική, την οικονομία, τη νομοθεσία κ.λπ. στις χώρες μέλη της ΕΕ και προφανώς και τη χώρα μας.

[Φωτ. από 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στο Ελληνικό, 2006 - To Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θεωρεί ότι το σύνθημα "Μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή" εξακολουθεί να έχει αξία]

Οι σύνδεσμοι που ακολουθούν είναι τροφή για σκέψη.


"Μανιφέστο για τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη" [ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ] | For the democratization of Europe - Από την Ελλάδα υπογράφει η κα Iφιγένεια Καμτσίδου, καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ με πλούσια δράση (βιογραφικό)
Μανιφέστο για την Ευρώπη, 2018- συνυπογράφουν τρεις Έλληνες περιφερειάρχες 
GREEN10 – To MANIFESTO με 4 προτεραιότητες και 10 θέσεις των δέκα από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς οργανισμούς για τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, μεταξύ αυτών και των Naturefriends International 
Social policy in the European Union: state of play 2018 - Μια έκδοση του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. 
European Spring - Γιάννης Βαρουφάκης 
Alter Summit - (στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί) 
Seattle to Brussels/ S2B - Δίκτυο Ευρωπαϊκών οργανώσεων, ΜΚΟ, φορέων. Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης και το Δίκτυο STOP TTIP CETA TiSA Ελλάδας. 

Manifesto for a new Europe, 2007 - Naturefriends International (εξαιρετικό ριζοσπαστικό κείμενο με αντοχή στο χρόνο - παραμένει επίκαιρο εκτός από τη θετική θέση που είχε πριν από 12 χρόνια για το Ευρωσύνταγμα) 
Ευρωπαϊκή Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά/ ΕΟΡΑ, 2009 - χωρίς σημαντική παρουσία και αντοχή στο χρόνο. 
We Europeans - δεν αναφέρονται σε μια νέα ή δικαιότερη Ευρώπη αλλά σε μια "νέα πνοή". Πρωτοβουλία που μάλλον κινείται στο πλαίσιο της σταθερότητας της Ε.Ε.
Μανιφέστο για μια βιώσιμη Ευρώπη για τους πολίτες της - ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, το υπογράφουν 200 ΜΚΟ.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες και άρθρα για το θέμα των Ευρωεκλογών και της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου