Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Fridays for Future και στην Ελλάδα | Δύο δράσεις έχουν καταχωρηθεί στην Αθήνα | Εκδηλώσεις και στην Κρήτη | Η νεολαία διαδηλώνει για την προστασία του κλίματος - Οι ΦτΦ στηρίζουν όλες τις δράσειςΤο Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ προβάλλει τις μαθητικές και άλλες δράσεις σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα στο πλαίσιο του κινήματος Fridays for Future.

Στην Αθήνα έχουν καταγραφεί δύο δράσεις στις 8 και στις 15 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή - περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Αντιγράφουμε από το event της διοργάνωσης - Climate Strike Greece
Μαθητική πορεία για το περιβάλλον.


Το Climatestrike είναι ένα διεθνές μαθητικό κίνημα που κινητοποιεί μαθητές από όλο το κόσμο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη κλιματική αλλαγή με την απουσία τους από το σχολείο και τη συμμετοχή τους σε ειρηνικές μαθητικές πορείες με αίτημα τη κινητοποίηση των αρμόδιων για να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Το Climatestrike στις 15 Μαρτίου, μαζί με 40 χώρες από όλες τις ηπείρους, καλεί τη νεολαία όλου του κόσμου να διαμαρτυρηθεί σε μια παγκόσμια απεργία για τη κλιματική αλλαγή. Μαθητές και φοιτητές από σχολεία και πανεπιστήμια στη Σουηδία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Μεγάλη Βρετανία,  την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ανά τον κόσμο αγωνίζονται για το μέλλον τους. 

Η Ελλάδα συντονίζεται με τη παγκόσμια κινητοποίηση του Climatestrike και συμμετέχει σε αυτή με δύο μαθητικές πορείες για το περιβάλλον στη πλατεία Συντάγματος, τη Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 14:00  και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 12 μ.μ.
-------------
Στην Κρήτη το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου διοργανώνει μαθητικές δράσεις για την προστασία του κλίματος την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Πληροφορίες ΕΔΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου