Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ρεπορτάζ από τη μαθητική διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στην Αθήνα | Μια ζωντανή, χαρούμενη, νεανική, ευχάριστη "χειροποίητη" διαδήλωση | SYSTEM CHANGE NOT CLIMATE


Τουλάχιστον πέντε μαθητικές δημόσιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας δράσης για την προστασία του κλίματος.

Ωστόσο και άλλες δράσεις έγιναν εντός των σχολείων ή έγινε αναφορά για την Παγκόσμια Μαθητική Ημέρας Δράσης για την κλιματική αλλαγή σε εκδηλώσεις, όπως στην ημερίδα που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων με θέμα τους "17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη Δυτική Αθήνα".

Μέλη του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ παρακολούθησαν διακριτικά τη μαθητική δράση στην Πλατεία Συντάγματος και συμμετείχαν στην πορεία προς το Μοναστηράκι.
Οι φωτογραφίες είναι μια επιλογή από στιγμιότυπα σήμερα.
Όλα τα πλακάτ ήταν "χειροποίητα" τα περισσότερα γραμμένα ή ζωγραφισμένα με το χέρι σε επαναχρησιμοποιημένο χαρτόνι.

Τα συνθήματα ήταν πολλά, ξεχωρίσαμε όμως το πιο ριζοσπαστικό, που βάζει το θέμα στην πραγματική του διάσταση, αυτό που ήταν κυρίαρχο την εποχή του Κοινωνικού Φόρουμ, 
"Αλλάζουμε το σύστημα -  ΟΧΙ το κλίμα".
Το σύνθημα "CHANGE THE SYSTEM NOT THE CLIMATE" το είδαμε τουλάχιστον σε τρεις παραλλαγές.

Το Ελληνικό Δίκτυο έχει προβάλλει το Παγκόσμια Κίνημα "Fridays for Future" "Strike 4 Climate" από την έναρξή του και θα συνεχίσει να το παρακολουθεί και να ενημερώνει την ελληνική κοινωνία.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου