Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Σάββατο 11 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Word Migratory Bird Day


Η Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών (Word Migratory Bird Day) γιορτάζεται δύο φορές κάθε χρόνο: το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου (11 Μαΐου το 2019) και το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου (11 Οκτωβρίου 2019). Η πρωτοβουλία ανήκει στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και σκοπό έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με την προστασία των αποδημητικών πτηνών και των οικοτόπων τους.

Το θέμα για το 2019 είναι: "Προστάτευσε τα πτηνά: Γίνε η λύση στην ρύπανση από τα πλαστικά" | PROTECT BIRDS: BE THS SOLUTION TO PLASTIC POLLUTION.

Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece αξιοποιεί τις Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές Ημέρες, συμμετέχει, διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις, ευαισθητοποιεί τους πολίτες και προβάλλει τις θέσεις του. 
Οι αφίσες που ακολουθούν είναι από παλαιότερες δράσεις που είχαν σχέση με την προστασία των πτηνών και την πλαστική ρύπανση.

Σας προτείνουμε να δείτε το ντοκιμαντέρ MIDWAY στο οποίο παρουσιάζονται τα προβλήματα και οι συνέπειες στη ζωή των πτηνών από την πλαστική ρύπανση [ΕΔΩ]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου