Τρίτη 7 Μαΐου 2019

11 και 12 Μαΐου 2019: 39ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού (Καλάβρυτα - Διακοφτό) | Οι ΦτΦ υποστηρίζουν και φέτος τις διήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Ορειβασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων - Μικρό αφιέρωμα


Περισσότερες πληροφορίες στο EVENT ΕΔΩ.

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.

Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.

Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Ο Σύλλογος που διοργανώνει το πέρασμα του Βουραϊκού είναι συνεργάτης του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece και ο Πρόεδρος του κ.Χαρίλαος Ερμείδης είναι επίτιμος Πρόεδρος των ΦτΦ.




Το ειδικό τεύχος του περιοδικού των ΦΙΛΩΝ του ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ για τα 100 χρόνια του Οδοντωτού και τον Βουραϊκού. Το e-magazine δημιουργήθηκε από τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece, είκοσι χρόνια αργότερα (2016).
100+23 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ 

Κλικάρετε ΕΔΩ για να απολαύσετε το e-magazine
------------------
Απολαύστε ένα εξαιρετικό VIDEO του BBC για το Βουραϊκό και τον Οδοντωτό!!!  Είναι γυρισμένο το 2009 - στο τέλος της ανάρτησης ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου