Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (7) ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ για το ΧΥΤΑ Φυλής και τη διαχείριση των ΑΣΑ στην Αττική | Οι προτάσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

[Η φωτογραφία είναι από το ΜΑΧΗΤΗ Δυτικής Αθήνας]


[Με κόκκινο στο χάρτη είναι οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας στους οποίους κατοικούν 420.000 άνθρωποι. Η κοινή ανακοίνωση των επτά Δημάρχων είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να την προωθήσουν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττική (ΠΕΔΑ), στην Περιφέρεια Αττική, στον ΕΣΔΝΑ, στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και να πάρουν τα δικά τους μέτρα μείωσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.
Η ανακοίνωση διαβάστηκε σήμερα, 12.11.2019 από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου στην εκδήλωση του Δυτικού Μετώπου που έγινε στο Δημαρχείο Ιλίου - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, φωτογραφίες, κείμενα και οι θέσεις που παρουσιάστηκαν κλικάρετε ΕΔΩ ]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πολίτες της Δυτικής Αθήνας,

Το τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα της Χωματερής (ΧΥΤΑ) της Φυλής, έχει ξεπεράσει κάθε όριο επικινδυνότητας. Επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν τις βλαπτικές συνέπειες στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας από την έκλυση των ρύπων παραμένουν στο σκοτάδι. Η χωματερή, όχι μόνο δεν απομακρύνεται, αλλά επεκτείνεται με την πρόσφατη απόφαση 248/2019, η οποία προβλέπει επιπλέον 4 εκατομμύρια τόνους απορρίμματα.

Στις 24.10.2019 οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστέρι), Λάμπρος Μίχος (Αγ. Βαρβάρα), Νίκος Ζενέτος (Ίλιον), Σταύρος Τσίρμπας (Αγ. Ανάργυροι-Καματερό), Στέφανος Βλάχος (Πετρούπολη), η Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Ευμορφία Σάββα και επικεφαλής Δ. Παρατάξεων και φορέων, ανταλλάξαμε απόψεις, προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τονίστηκε από όλους ότι η Δ. Αθήνα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, λόγω του ΧΥΤΑ και όχι μόνο. Έχει σχεδιαστεί η επένδυση άλλων 200.000.000,00 ευρώ για την υποδοχή όλων των απορριμμάτων της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών.

Συμφωνούμε:


1. Να ανακληθεί η 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και να βρεθεί λύση, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή.
2. Να σταματήσει κάθε διαδικασία αναβάθμισης-επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής, η οποία δεν προωθεί την πραγματική ανακύκλωση.
3. Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται μια ανάσα από Πετρούπολη και Καματερό.
4. Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων και να εγκαταλειφθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός για νέα εγκατάσταση στον ΟΕΔΑ Φυλής.
5. Να καταργηθεί το καθεστώς των αντισταθμιστικών και για όσο χρόνο δίνονται να επενδύονται στην περιβαλλοντική αναβάθμιση.
6. Η συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι μονόδρομος.

Οι νέοι χώροι ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων δεν πρέπει να λειτουργούν μονόπλευρα και αποκλειστικά στη Δυτική Αθήνα.
Χρειάζεται δίκαιη κατανομή των βαρών, ώστε η ήπια διαχείριση να αφορά όλες τις περιοχές της Αττικής, μέχρις ότου φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο, που είναι η διαλογή στην πηγή.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΤΣΙΡΜΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΓΑΒΡΙΗΛ ΒΛΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή