Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Οι μεγάλοι ρυπαντές "χορηγοί" και λομπίστες στην COP21 στο Παρίσι | Lobby Planet Paris -A guide to corporate COP21 | Δυστυχώς η προσπάθεια ενημέρωσης "Ban big polluters from this year's climate talks in Paris!" δεν απέδωσε



Διαβάστε ΕΔΩ την περίληψη και κατεβάστε ΕΔΩ το φυλλάδιο "Lobby Planet Paris -A guide to corporate COP21". Δυστυχώς πολλά πολιτικά και κοινωνικά θέματα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή δεν συζητήθηκαν επαρκώς πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της COP21.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είχαν υπογράψει εγκαίρως το petition "Ban big polluters from this year's climate talks in Paris!" [ΕΔΩ] και το είχαν προβάλει με banner στο blog. Τελικά οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν ήταν μόνο 67.000.

Στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, το θέμα της κλιματικής αλλαγής περιορίστηκε μόνο στην καθαρή ενέργεια, Η θέση των ΦτΦ είναι ότι: 
"Η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής δεν θα επιτευχθεί μόνο από την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα: Παράγοντες ανάσχεσης, επιπλέον από την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, είναι επίσης α) τα Δάση β) οι Υγρότοποι γ) Η Εξάπλωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σταθερούς τροχιάς δ) Οι Ελεύθεροι χώροι και τα μεγάλα πάρκα υψηλού πράσινου στις πόλεις ε) τα Θαλάσσια ρεύματα στ) Η διάδοση της χορτοφαγίας και η μείωση της κατανάλωσης κρέατος βοοειδών κ.λπ."

Σχετικές αναρτήσεις και παρεμβάσεις των ΦτΦ για την κλιματική αλλαγή και την COP21 διαβάστε  ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ.
Οι προσπάθειες ενημέρωσης και προβολής από τους ΦτΦ των "αθέατων" πλευρών "και ερμητικά κλειστών" θεμάτων, όπως π.χ. η σχέση της TTIP με την κλιματική αλλαγή, θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου