Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού | Προσβάσιμος Τουρισμός για όλους | Accessible Tourism for all




27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1970 με στόχο την προβολή του τουρισμού ως ένα μέσο στην οικονομική ανάπτυξη με σεβασμό στις πολιτιστικές παραδόσεις και το περιβάλλον. 
Οι ΦτΦ το 2015 είχαν προβάλλει το σύνθημα για τη χώρα μας "Τουρισμός της Αλληλεγγύης" για τη χώρα μας, προβάλλοντας περιοχές της Ελλάδας που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.
Το 2013 οι ΦτΦ για να προβάλλουν τη χώρα μας είχαν πραγματοποιήσει με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα "Ελλάδα, μικρός όμορφος και συναρπαστικός κόσμος".
 
Το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2016 είναι "Προσβάσιμος Τουρισμός για όλους" και αναφέρεται στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών έτσι ώστε όλοι οι πολίτες του κόσμου να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την απίστευτή ποικιλομορφία του πλανήτη μας και την απίστευτη ποικιλομορφία του πλανήτη μας. 
Πρόσβαση και δικαίωμα στον τουρισμό για τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece σημαίνει να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, ακόμα και με τη στήριξη του κράτους (κοινωνικός τουρισμός), σε όλους τους πολίτες να ταξιδέψουν και ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αναπηρία, οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους κ.ά.
 
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τέσσερις Ευρωπαϊκές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Naturefriends International, επανέκδοσαν το 2016 τον οδηγό "Sustainability in tourism - A guide through the label jungle". Στον κατάλογο παρουσιάζονται, στους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να κάνουν τουρισμό με οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια, 50 τουριστικών διεθνών τουριστικών σημάτων, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν καταλύματα και άλλες τουριστικές υπηρεσίες. 

Οι ΦτΦ/NFGR θα συνεχίσουν να προβάλλουν και να στηρίζουν απομακρυσμένες περιοχές καθώς και επιχειρηματικές τουριστικές προσπάθειες που βασίζονται στις καλές υπηρεσίες, στην προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς, στη γνωριμία με τη φύση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, στο σεβασμό των εργαζομένων στον τουρισμό κ.λπ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου