Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

"Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη" | Πληροφορίες για τους συγγραφείς της μελέτης και για τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις | Συντελεστές - Συνεργάτες στην εκστρατεία των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ



 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00, στη Θεσσαλονίκη 
  KΕ.Δ.Ε.Α – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη [Αμφιθέατρο ΙΙΙ - ΕΔΩ]
 "TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία"

Στο δρόμο για τη Θεσσαλονίκη" διανύσαμε αρκετά συναρπαστικά χιλιόμετρα... Στο πώς φτάνουμε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στο KΕ.Δ.Ε.Α – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης [Αμφιθέατρο ΙΙΙ - ΕΔΩ] με εκλεκτούς συνταξιδιώτες είναι μια ολόκληρη ιστορία, ας παρουσιάσουμε ορισμένους μόνο σταθμούς:

Σταθμός Νο1: ΑΦΙΣΑ - H πρώτη έρευνα από τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ στην Ελλάδα με θέμα "TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία"[08/07/2016]

Σταθμός Νο2: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Παρουσίαση έρευνας: "TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία" | Presentation of research: "TTIP: Impact on Greek democracy, economy, society" [25/7/2016]

Σταθμός Νο3: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - «TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία» | Ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα  | TTIP: Consequences on Greek Democracy, Economy, Society [29/8/2016] 
 
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ κ.α. πληροφορίες
"TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία"


Η σύνταξη της μελέτης ανατέθηκε από τους ΦτΦ  στις Ομάδες α) Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Ανάπτυξης  Α.Π.Θ  β) Alternative Trade Network/ Κοοπερατίβα Έρευνας & Ανάπτυξης, οι οποίες συνεργάστηκαν μεταξύ τους και παρουσιάζουν την εργασία τους σε ενιαίο κείμενο. 
Η ολοκληρωμένη μορφή της μελέτης παρουσιάζεται σε 96 σελίδες Α4 και περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχήματα, διαγράμματα, λεξικό οικονομικών και όρων της Ε.Ε. που αφορούν τις εμπορικές συμφωνίες TTIP, CETA, TiSA, TTP, ACTA, ISDS/ICS κ.λπ.

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Σχολή Ο.Π.Ε., Α.Π.Θ. gzarotia@econ.auth.gr
Ειρήνη Οζούνη, Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Σχολή Ο.Π.Ε., Α.Π.Θ. οzouni@econ.auth.gr | eirinioz@yahoo.gr.
Στέργιος Σερέτης, Δρ. Πολιτικής Οικονομίας του Διεθνούς Εμπορίου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ. και Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. seretiss@auth.gr


  
info@alternative-trade.com 

Λίνα Μουργή, Dipl.-Ing, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης, Μέλος Alternative Trade Network
Έλενα Τζαμουράνου, Dipl.-Ing, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης, Μέλος Alternative Trade Network
Γιώργος Βελεγράκης, Υποψήφιος διδάκτωρ, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Επιστημονικός συνεργάτης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για τη συνεισφορά στη μελέτη
Οι Φίλοι της Φύσης και οι Συντάκτες της παρούσας Μελέτης είναι ευγνώμονες για τη σημαντική συνεισφορά των Φίλιππου Αναγνωστόπουλου, Κωνσταντίνου Κουτσονικόλα, Αναστάσιου Παππά, Δέσποινας Σπάθα, Κωνσταντίνου Φωτεινάκη, Αντωνίας Φώτη, οι οποίοι με τα σχόλια και τις προτάσεις τους συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση και στην ποιοτική αναβάθμιση του τελικού παραδοτέου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Συντονίστρια της συζήτησης: Ευρυδίκη Μπερσή (δημοσιογράφος)

Νίκος Κατσαρός - επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Μαρία Καδόγλου - Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Ανδρέας Σκούπουρας - Αντιδήμαρχος Κέρκυρας |
ΘΕΜΑ: Ελεύθερες Ζώνες από TTIP CETA και το Σύμφωνο της Βαρκελώνης.

Νικόλαος Τσεμπερλίδης – Πρόεδρος Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών/ ΚΕ.Π.ΚΑ., Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής/ Ο.Κ.Ε., Αν. Μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.) | Το ΚΕ.Π.ΚΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης των Καταναλωτών/ BEUC.

Λάζαρος Αγγέλου - Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης "Βίος Coop |
ΘΕΜΑ: "TTIP CETA και Συνεργατικά Εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

Φίλιππος Αναγνωστόπουλος - Περιβαλλοντολόγος, Σύνδεσμος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς δράσεις και εκστρατείες |
ΘΕΜΑ: Κινήματα και συντονισμός δράσεων στην Ευρώπη και στον κόσμο για την προστασία του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και των κοινωνικών κατακτήσεων.



ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ:
Στην παρουσίαση της μελέτης έχουν καλεστεί κόμματα και βουλευτές (εκτός Χ.Α.), Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, Σωματεία, Περιβαλλοντικές και Καταναλωτικές οργανώσεις, Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Πολιτικά Ινστιτούτα, Πρεσβείες και Προξενεία της Θεσσαλονίκης, Κινήματα πολιτών και κάθε πολίτης που σέβεται το πρόγραμμα των οργανωτών της εκδήλωσης και των καλεσμένων τους. [η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ https://joom.ag/76gQ]

 Συντελεστές - Συνεργάτες στην εκστρατεία των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ 
Η έκδοση από τους ΦτΦ της μελέτης "TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία" αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην εκστρατεία ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες και στις δράσεις που είχαν αναπτυχθεί πριν αλλά και που θα συνεχιστούν με νέους τρόπους  και μετά την παρουσίαση και την ελεύθερη ανάρτηση/ δημοσίευση στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή e-magazine στο site των ΦτΦ, www.naturefriends.gr.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συγγραφείς της μελέτης καθώς και στα μέλη, στους φίλους και στους συνεργάτες των ΦτΦ που συμμετέχουν και στηρίζουν τις δράσεις μας από το 2013.

Ευχαριστούμε επίσης τον  κ.Αριστείδη Παπαδάκη και την εταιρεία METROGRAPHICS που είχαν αναλάβει όλο το δημιουργικό/ γραφιστικό μέρος για το πληροφοριακό υλικό και των εκδόσεων που έχουν σχέση με τη μελέτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου