Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

«H ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής, και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ».| 22/9/2016 μετακινούμαστε με το Τραμ από το Φάληρο μέχρι τη Βούλα

     Αποτέλεσμα εικόνας για τραμ και παραλια




Με αφορμή την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ) 16 - 22 Σεπτεμβρίου οι Φίλοι της Φύσης σε συνεργασία με τον Οικο.πολι.ς πραγματοποιούν μια δράση χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Μ.

Το επίσημο θέμα της Ε.Ε.Κ. για το 2016 είναι «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή Οικονομία». Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν και φέτος με ένα άλλο σύνθημα «H ευχάριστη, οικονομική, ασφαλής και οικολογική μετακίνηση στις πόλεις είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ»

Χρησιμοποιώντας λεωφορείο, ποδήλατο, περπάτημα, μετρό και τραμ θα απολαύσουμε μια βόλτα στην παραλία προσπαθώντας όμως να καθιερώσουμε ως τρόπο ζωής την μετακίνηση με αυτά τα μέσα.

               Πέμπτη 22/9/2016  αφετηρία του τραμ στο Φάληρο 

                 Ώρα συνάντησης 18:00 μμ σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.)

Θα χρησιμοποιήσουμε την γραμμή Τ3 «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) - Ασκληπιείο Βούλας.
Κατεβαίνουμε για μια βόλτα ή καφέ κι επιστρέφουμε με τον ίδιο τρόπο.

Για όσους έρθουν από τα δυτικά προσυγκένρτωση στο σταθμό μετρό Αγ. Μαρίνα στις 17.15 μμ.

Όπως αναφέρουμε σε προηγούμενη ανάρτηση των ΦτΦ 8/9/2016, προτείνουμε να ανοίξει ο διάλογος για τη δωρεάν μετακίνηση στα δημόσια Μ.Μ.Μ, μια συζήτηση που άνοιξε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, για την αποθάρρυνση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. στις πόλεις. Για τους ΦτΦ η συζήτηση για τη δωρεάν μετακίνηση στα δημόσια ΜΜΜ έχει οικολογική και οικονομική διάσταση.

 Επισημαίνουμε ότι σε αρκετούς Δήμους υπάρχει δωρεάν δημοτική συγκοινωνία και ότι αρκετές κοινωνικές κατηγορίες μετακινούνται στη χώρα μας ήδη δωρεάν (π.χ. ένστολοι κ.ά). Άρα η συζήτηση για δωρεάν μετακίνηση έχει αντικειμενική βάση, ισχύει  σε πολλές πόλεις όπως στο Ταλίν, σε δώδεκα πόλεις της Γαλλίας, σε έξι πόλεις της Τσεχίας, σε ορισμένες πόλεις της Γερμανίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας, σε εννέα πόλεις της Βραζιλίας,   και είκοσι έξι πόλεις των ΗΠΑ.

Τηλ. επικοινωνίας 6932638523

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου