Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

151 Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί οργανισμοί: Ανοικτή επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ: "​​Το βιώσιμο μας μέλλον πρέπει να ξεκινήσει τώρα"


Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20-21 Ιουνίου 2019, 151 περιβαλλοντικοί οργανισμοί  έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τους  ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν το στρατηγικό σχεδιασμό για την πενταετία 2019-2024. 

Μεταξύ των 151 οργανισμών είναι και η Διεθνής Οργάνωση Naturefriends International στην οποία συμμετέχει ως μέλος το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece.



Στην επιστολή αναφέρεται:
"Σας καλούμε να δείξετε ότι έχετε ακούσει τις προσκλήσεις μας κάνοντας την αειφόρο ανάπτυξη τον πρωταρχικό στόχο των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια. 
Για να επιτευχθούν πραγματικές και διαρκείς αλλαγές, η αειφόρος ανάπτυξη πρέπει να είναι το χρυσό νήμα που διατρέχει όλες τις πολιτικές της ΕΕ. 
Πρέπει να σταματήσετε να βλέπετε την οικονομία απλώς ως μέσο για τη δημιουργία «ευημερίας» και «ανταγωνιστικότητας» και αντιθέτως να το θεωρείτε εργαλείο προώθησης συνεκτικών, βιώσιμων και δίκαιων κοινωνιών που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων, μέσα στα όρια του πλανήτη μας τους πολύτιμους πόρους και τα όρια των οικοσυστημάτων της που δίνουν ζωή."

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει στο στρατηγικό σχεδιασμό του την προβολή και τη διεκδίκηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ή αλλιώς AGENDA 2030

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου