Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Επικίνδυνα σημεία διακοπών για το περιβάλλον στην Ευρώπη και ο "Τουρισμός που δεν πληγώνει"



Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει θέσει υψηλά στο πρόγραμμα των δράσεων και των παρεμβάσεων την κριτική προσέγγιση του μαζικού, βιομηχανικού τουρισμού που προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες και στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης την προβολή ενός άλλου μοντέλου "τουρισμού που δεν πληγώνει

Οι πηγές που διαθέτουμε για τον υπερτουρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί, καθώς και για προτεινόμενα μοντέλα τουρισμού είναι πολλές, αλλά δεν είναι δυνατόν για την τρέχουσα περίοδο να αφιερώσουμε περισσότερες δυνάμεις. Ωστόσο επιλέγουμε κατά διαστήματα να παρουσιάσουμε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό και το περιβάλλον, θέματα τα οποία έχουν σχέση και με τη χώρα μας.
----
Στην ιστοσελίδα του "Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος" αναρτήθηκε το θέμα "Επικίνδυνα σημεία διακοπών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές εξελίξεις".

Στην αρχή του άρθρου παρουσιάζονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον υπερτουρισμό στη Βενετία από τα κρουαζιερόπλοια "διαβρώνουν τα θεμέλιά της" και στο Isle of Skye της Βορειοδυτικής Σκωτίας.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τρεις περιπτώσεις που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. 
Οι τρεις περιπτώσεις είναι: 
Η παραλία Λίμνη στην Ανατολική Κύπρο, το Ulcinj Salina στο Μαυροβούνιο και η Ζάκυνθος.

Διαβάστε το άρθρο και παρακολουθείστε το video ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου