Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: ΟΧΙ στην Πυρηνική Ενέργεια/ Η ανθρωπότητα θα βγάλει, έστω 27 χρόνια μετά,τα συμπεράσματά της από το Τσερνομπίλ?

[Διάγραμμα ακτινοβολίας από το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ]

[Περιοχή με ραδιενέργεια 18 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Τσερνόμπιλ]

[2 Μαΐου:  Οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΉ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΕΔΩ]

Ξημερώματα 26 Απριλίου 1986  αλυσιδωτές εκρήξεις  στο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία προκάλεσαν τεράστια καταστροφή στην περιοχή αλλά και επηρέασαν δυσμενώς τη ζωή με την μεταφορά του ραδιενεργού νέφους σε όλη την Ευρώπη ακόμα στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με έγγραφα της GKB που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2003, είχαν προηγηθεί 29 ατυχήματα από το 1977 έως το 1981!!!

Δύο εργάτες πέθαναν την ίδια ημέρα και τους επόμενους τέσσερις μήνες ακολούθησαν 28 πυροσβέστες που είχαν πάρει μέρος στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

Η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια  επηρεάστηκε δυσμενώς με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αύξηση του καρκίνου και της λευχαιμίας.

Ακολούθησε το ατύχημα στη Φουκόσιμα της Ιαπωνίας το 2011 και παρ΄ όλα αυτά νέα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προγραμματίζονται στην Τουρκία και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ λένε ΟΧΙ στην πυρηνική ενέργεια, έχουν συμβάλει [ΕΔΩ] στην προβολή της εκστρατείας των Naturefriends International  ενάντια στη EURATOM και των Friends of Earth Europe ΕΔΩ  για την κατάργηση των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την κατάργηση των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας αλλά και των πυρηνικών όπλων συμμετέχοντας και στηρίζοντας πρωτοβουλίες φορέων, οργανώσεων, κινημάτων κ.λπ. στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο της Μαρίας Αρβανίτη Σωτηροπούλου με τίτλο "27 χρόνια από το Τσερνόμπιλ".
Δείτε ΕΔΩ το ντοκιναντέρ του Τάσου Κούλογλου για το Τσερνόμπιλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου