Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση ξηλώνει τη δασική νομοθεσία κλωστή κλωστή | Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε το φυσικό και το ανθρωποεγενές περιβάλλονΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Ανθέων 72, Χαϊδάρι 12461 |Mail: naturefriendsgreece@gmail.com

26.2014/ 13.12.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η κυβέρνηση ξηλώνει τη δασική νομοθεσία  κλωστή κλωστή
Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε το φυσικό και το ανθρωποεγενές περιβάλλον

Προηγήθηκε Αυγουστιάτικα  ο δασοκτόνος νόμος 4280/2014.

Κατατέθηκε Χριστουγεννιάτικα (9/12/201) το σχέδιο νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» με το οποίο ξηλώνεται ακόμα περισσότερο η δασική νομοθεσία και υπονομεύεται η Συνταγματική προστασία των δασών.

Με το νέο Χριστουγεννιάτικο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση:
1.      Νομιμοποιεί τις καταπατήσεις δασών,
2.      Προωθεί την  άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα καμένων εκτάσεων,
3.      Αποχαρακτηρίζει δασικές εκτάσεις,
4.      Ακυρώνει τους δασικούς χάρτες,
5.    Διευκολύνει την εγκατάσταση δραστηριοτήτων στα δάση που είναι ασύμβατες με την έννοια του δάσους.

Οι ΦτΦ/NFGR επαναλαμβάνουν την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στις 24/7/2014 με αφορμή την κατάθεση του δασοκτόνου ν.4280:
«Τα κινήματα και τα δίκτυα πολιτών, οι περιβαλλοντικές, οι φυσιολατρικές οργανώσεις και οι ορειβατικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί φορείς, τα Πανεπιστήμια κ.λπ. δεν μπορεί να παραμένουν θεατές στο βανδαλισμό των οικοτόπων και στη λεηλασία της φύσης. Οφείλουν να συντονίσουν τους αγώνες τους για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

---------------------

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμμετέχουν  στους GREEN10/G10 που είναι η «ομπρέλα» των  δέκα μεγαλύτερων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου