Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ [Διαχείριση αποβλήτων]



Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

19/8/2015

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:

1)      Καταθέτουν τις βασικές θέσεις τους για τη Διαχείριση των Αποβλήτων http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2015/02/b.html#more. Απόσπασμα «Οι θέσεις και οι προτάσεις των ΦτΦ βασίζονται στις βασικές οικολογικές αρχές της αποκέντρωσης, της μικρής κλίμακας, της  κοινωνικής δικαιοσύνης και  της διάχυσης  της τυχόν όχλησης, της  εγγύτητας, της διαφάνειας,  της αυτάρκειας, της επαναχρησιμοποίησης, της εξοικονόμησης, της μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος, του αντικαταναλωτισμού, στην ιδεολογική αντιπαράθεση στην πρόκληση της επιθυμίας απόκτησης  νέων «αγαθών», στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε Εθνικό, Περιφερειακό και σε Τοπικό επίπεδο».
2)      Με βάση τον α/α και «της  κοινωνικής δικαιοσύνης και  της διάχυσης  της τυχόν όχλησης» η πρότασή μας είναι «αρχικώς ΝΑ ορισθούν ΧΥΤΥ σύμφωνα με τους τομείς της Περιφέρειας» χωρίς να αποκλείονται οι περιοχές της Κερατέας και του Γραμματικού.
3)      Θεωρούν ότι ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ πρέπει να κλείσει σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
4)      Προτείνουν  οι νέοι ΧΥΤΥ να αναζητηθούν αποκλειστικά  εντός των ορίων της Περιφέρειας  π.χ. α) Σε μεγάλους Ελεύθερους χώρους π.χ. Ελληνικό β) σε παλιά ή και υπάρχοντα στρατόπεδα που θα παραχωρήσουν χώρους γ) γενικά σε Δημόσιους ή ιδιωτικούς ή δημοτικούς χώρους ή σε παλιά λατομεία  

Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 51 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 
-------------------------------------------------

Σχετικά θέματα:
Ψηφίστηκε από το Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ η 2η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και αρχίζει η επίσημη διαβούλευση [EΔΩ]

ΠΡΩΣΥΝΑΤ: Σχεδιασμός …. χωρίς σχέδιο ο νέος ΠΕΣΔΑ Αττικής [ΕΔΩ]

Διαβούλευση -  Προτάσεις [ΕΔΩ]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου