Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση για την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα | Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζουν και συμμετέχουν στην εκδήλωση | Ρεπορτάζ από την εκδήλωση


[ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την εκδήλωση ΕΔΩ]
 
Εκδήλωση για την Επέτειο της Χιροσίμα

Με αφορμή την 71η επέτειο του Πυρηνικού Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945), το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (Π.Α.Δ.Ο.Π.) πραγματοποιεί εκδήλωση την Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η Karen Hallows, διεθνής συντονίστρια της διεθνούς οργάνωσης Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat), ενώ η η Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου, πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών κατά των Πυρηνικών, θα μιλήσει για τους σημερινούς στόχους του αντιπυρηνικού κινήματος.

Παρέμβαση θα κάνει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, μέλος της διεθνούς οργάνωσης Mayors for Peace (Δήμαρχοι για την Ειρήνη) με πάνω από 7,000 μέλη παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, Πάνος Τριγάζης, θα παρουσιάσει πρόταση της οργάνωσης για την «συνταγματική κατοχύρωση μη πυρηνικού στάτους για την Ελλάδα».

Τέλος, η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη, θα διαβάσει χαιρετισμό για την εκδήλωση του Δημάρχου της Χιροσίμα, Καζούμι Ματσούι.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου