Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016: Α) Ημερίδα για τη Λίμνη Κουμουνδούρου | Β) Ο σημαντικός ρόλος των κινημάτων για την προστασία και την ανάδειξη των υγροτόπων της Δυτικής Αττικής



[πλήρης παρουσίαση της ημερίδας ΕΔΩ]

Η Περιφέρεια Αττικής σας καλεί στην ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη Λίμνη Κουμουνδούρου στις 15 Δεκεμβρίου 2016, στην Ελευσίνα.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ» στο Πρόγραμμα GR02 - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ» του ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από τον ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (85% ΧΜ ΕΟΧ, 15% Εθνικοί Πόροι).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της γνώσης, η αύξηση της ευαισθητοποίησης για 50 υγροτόπους της Αττικής και η επιστημονική τεκμηρίωση της οριοθέτησης των υγροτόπων αυτών. Επίσης η επιστημονική τεκμηρίωση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, διαχείρισης και αποκατάστασης στις περιοχές: ρέμα Πικροδάφνης και της εκβολής του, έλος Βουρκάρι Μεγάρων και υγρότοπος Πάχης, λίμνη Κουμουνδούρου, και παράκτιο έλος Σχινιά, σε εφαρμογή του μέτρου RBD06_SM07_041 «Ανασύσταση και αποκατάσταση περιοχών υγροβιότοπων» του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής και της Στρατηγικής για τη Διατήρηση των Υγροτόπων της Αττικής και την Προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. Εταίροι του έργου είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο ΝΙΟΒΙΟ.

Στόχος της ημερίδας είναι η γνωστοποίηση των θεμάτων γύρω από τον υγρότοπο της λίμνης Κουμουνδούρου, η προβολή του έργου και η ανταλλαγή απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαιτέρως.

Δρ. Αργυρώ Παρασκευοπούλου
Υπεύθυνη του έργου
Αν. Προϊσταμένη Δ/σης Περιβάλλοντος 
------------------------
 Β
  Ο σημαντικός ρόλος των κινημάτων για την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή των υγροτόπων της Δυτικής Αττικής



 ["Η Λίμνη είναι των πουλιών - ΟΧΙ των πετρελαιοειδών" | 30 Ιανουαρίου 2011 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ έξω από την πύλη των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου (ΕΛΔΑ) | Περισσότερα για τη συγκέντρωση ΕΔΩ]

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του προγράμματος στην Ελευσίνα είναι χρήσιμο να υπογραμμίσουμε το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οργανώσεις, φορείς, ομάδες πολιτών, καθηγητές και γραφεία της Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής και Αθήνας.
Σε τίτλους αναφέρουμε τις οργανώσεις: Φορέας Βουρκαρίου, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, ECOELEUSIS, Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου, Ορνιθολογική, ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece  κ.α.
Όλο το χρόνο, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, 2 Φεβρουαρίου, οι παραπάνω οργανώσεις, και πολλές φορές σε συνεργασία με τα Γραφεία  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Αττικής - Αθήνας διοργανώνουν επισκέψεις - ξεναγήσεις  στη Λίμνη Κουμουνδούρου/ Ρειτών και στο Βουρκάρι Μεγάρων.

Για ενημερωτικούς λόγους η "Παγκόσμια πρώτη" παρουσίαση της Λίμνης Κουμουνδούρου ως υγροτόπου, έγινε στην Ημερίδα  την Κυριακή 24/5/09 στα Μέγαρα η ημερίδα που διοργάνωσε ο «Συντονιστικός Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου» και η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία». [ΕΔΩ]
Περισσότερες αλλά περιεκτικές πληροφορίες για τους Υγροτόπους και ιδιαίτερα της Δυτικής Αττικής - Αθήνας στους ΦτΦ/NFGR [ΕΔΩ]
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα πάμε στην Ελευσίνα  για την ημερίδα με θέμα τη Λίμνη Κουμουνδούρου.   Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, 10:00 | Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα.

  Γ
Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας μετά την Ημερίδα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου