Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Μία ξεχασμένη ανάρτηση στο πρόχειρο ωστόσο επίκαιρη | 13 Δεκεμβρίου 2017: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην Αργεντινή | Οι πρώτες εκτιμήσεις από το Παγκόσμιο Δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών OUR WORLD IS NOT FOR SALE/ OWINFS - στο οποίο συμμετέχουν οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ

[Αγαπητοί επισκέπτες του blog των ΦτΦ, η ανάρτηση αυτή είχε προετοιμαστεί αλλά είχε παραμείνει αδημοσίευτη στα πρόχειρα. Είχε ξεχαστεί. Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που άνοιξε τις πύλες της σήμερα. ίσως είναι η καλύτερη ώρα να δημοσιευτεί αν και αφορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου/ ΠΟΕ]
------------
13 Δεκεμβρίου 2017: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην Αργεντινή. Η αξιολόγηση της συνόδου του ΠΟΕ από το Παγκόσμιο Δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών OUR WORLD IS NOT FOR SALE/ OWINFS - στο οποίο συμμετέχουν οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ.


Την ίδια ημέρα, 13.12.2013 πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ της κοινωνίας των πολιτών του Παγκόσμιου Δικτύου "Our World Is Not For Sale / OWINFS - Ο κόσμος μας δεν πουλιέται" με την συμμετοχή 500 Οργανώσεων της αυτοδιοίκησης, εργαζομένων, αγροτών και της κοινωνίας των πολιτών όπως Κοινωνικό φόρουμ, Global Justice, Attac, Oxfam, Via Campesina, Seattle to Βrussels, κ.α.

Παρά τις απαγορεύσεις εισόδου στην χώρα εκπροσώπων κοινωνικών οργανώσεων, διοργάνωσαν θεματικά εργαστήρια συζητήσεων για κοινές δράσεις, συναυλίες και διαδήλωση έξω από την σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, διεκδικώντας:
Ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο, ισότιμης συνεργασίας, χωρίς ρατσισμό και φτώχεια, με σεβασμό στο περιβάλλον και πολιτισμό των χωρών και τοπικών κοινωνιών, με πλήρη απασχόληση και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους της γης.

Η αξιολόγηση της συνόδου του ΠΟΕ από το Παγκόσμιο Δίκτυο της Κοινωνίας των Πολιτών OUR WORLD IS NOT FOR SALE/ OWINFS - στο οποίο συμμετέχουν οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ:

Our World is Not for Sale (OWINFS) Final Statement on MC11, December 13, 2017 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου