Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

... από τα Δυτικά της Αθήνας πάμε στο Κέντρο της Αθήνας | Από την Ελευσίνα στο Μουσείο της Ακρόπολης 15.12.2017 - 16.06.2018

[Ο Τριπτόλεμος δέχεται σπόρους από σιτάρι από τη Δήμητρα και ευχές από την Περσεφόνη]

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης για να δούμε την έκθεση αλλά οι ημερομηνίες είχαν αλλάξει. Τελικά η σημαντική αυτή έκθεση πραγματοποιείται από  26.02 - 31.05.2018. Περισσότερα για την έκθεση ΕΔΩ]

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece δεν έχει ως αντικείμενο των δράσεών του μόνο το Φυσικό και το Αστικό Περιβάλλον. Εξ ίσου σημαντικό είναι ο Πολιτισμός και η Ιστορία σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα "ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" που είναι και η έδρα του.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ είναι καταχωρημένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού με Α.Μ. 3358

Θα σας ενημερώσουμε άμεσα αναλυτικά για το πρόγραμμα "...πάμε Δυτικά της Αθήνας" καθώς και για την επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου που προγραμματίζουμε για την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 - στο πλαίσιο το προγράμματος αλλά και για να Υποδεχθούμε το 2018 - Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. [περισσότερα για την επίσκεψη ΕΔΩ]

... από τα Δυτικά της Αθήνας πάμε στο Κέντρο της Αθήνας | Από την Ελευσίνα στην Ακρόπολη

Τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα σημαντικότερα της αρχαίας Ελλάδας θα παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση «Ιερά Οδός και Ελευσίνα» που θα πραγματοποιηθεί από 15 Δεκεμβρίου έως 16 Μαΐου 2018, στο Μουσείο Ακρόπολης.
Η έκθεση διαρθρώνεται σε δυο κύριες ενότητες, με τίτλους «Ιερά Οδός» και «Ελευσίνα», κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει επτά υποενότητες. 

Έτσι, οι επισκέπτες του μουσείου θα γνωρίσουν καλύτερα το «Ελευσίνιο της Αθήνας», το «Σπήλαιο του Πανός επί της Ιεράς Οδού», το «Ιερό του Απόλλωνα στο Δαφνί», τις «Δύο μικρές λίμνες των Ρειτών, αφιερωμένες στη Δήμητρα και Κόρη», το «Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα», τη «Γέφυρα του αθηναϊκού Κηφισού» και τη «Γέφυρα του ελευσινιακού Κηφισού», αλλά και το «Ανάκτορο του Τελεστηρίου της Ελευσίνας», τον «Ιεροφάντη», τις «Διαδοχικές φάσεις του Τελεστηρίου, από την εποχή του Σόλωνα ως τα ρωμαϊκά χρόνια», τη «Φεύγουσα Κόρη», τους «Θεούς και ήρωες στην Ελευσίνα», τα «Αετωματικά γλυπτά του ρωμαϊκού ναού F» και τη «Ρωμαϊκή Ελευσίνα».

Η έκθεση θα στηθεί ώστε να μοιάζει με το Τελεστήριο, τον χώρο στον οποίο εισέρχονταν οι μυημένοι, ενώ στον διάδρομο που οδηγεί προς την αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης θα παρουσιαστούν φωτογραφίες της Ιεράς Οδού, από την οποία περνούσε η πορεία των προσκυνητών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ΦτΦ θα επανέλθουν με περισσότερες πληροφορίες και με ανακοίνωση για τις δύο επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου