Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Επιτέλους στον αέρα από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τα "Εφιαλτικά τα ευρήματα των μελετών για τους ΧΥΤΑ Φυλής" | Ενημέρωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ)


Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης των ΦτΦ, με τίτλο "... και ήταν ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ..." - Παραδόθηκαν από το Δήμο Φυλής μετά από δύο χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων του Δυτικού Μετώπου οι "Αναλυτικές Καταγραφές Ρυπαντικών Φορτίων, Ποσοτικής και Ποιοτικής Σύστασης Αποβλήτων στους ΧΥΤΑ Φυλής" "ΕΔΩ, κοινοποιούμε το Δελτίο Τύπου του Δυτικού Μετώπου με τα "Εφιαλτικά τα ευρήματα των μελετών για τους ΧΥΤΑ Φυλής".
------------------------

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δημοσιοποιεί τις κρυμμένες -για πάνω από τέσσερα χρόνια- μελέτες για τους ΧΥΤΑ της Φυλής:
• Αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στους ΧΥΤΑ Φυλής
• Αναλυτική καταγραφή ποσοτικής και ποιοτικής σύσταση αποβλήτων στους ΧΥΤΑ Φυλής

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των μελετών, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εφιαλτικά, για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, είναι τα ευρήματα των μελετών για τους ΧΥΤΑ Φυλής, που κατάφερε να πάρει στα χέρια του και δημοσιοποιεί το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στα συμπεράσματά τους, που παρατίθενται αυτούσια, γίνεται λόγος για «μεγάλες και εγκληματικές υπερβάσεις, σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια, στις τιμές των αέριων, εδαφικών ρύπων και ρύπων του υδροφόρου ορίζοντα» και για «απελπιστική περιβαλλοντική κατάσταση της εξεταζόμενης έκτασης των 10.000 στρεμμάτων».

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο εντοπισμός ραδιοϊσοτόπων στο χώρο της παλιάς χωματερής, οι εκπομπές των οποίων «υπερβαίνουν τα ανώτερα όρια της ιονίζουσας εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να προκύπτει μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα (μόλυνση του Εδάφους, του Αέρος και όλων των Υδάτινων πόρων της περιοχής), με άμεση συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας των ανθρώπων (με αλματώδη αύξηση όλων των μορφών καρκίνου) και των ζώντων οργανισμών στη περιοχή».

Η συνέχεια εδώ: https://oxixytafilis.blogspot.com/2020/01/blog-post_29.html#more
--------------------------------
 30 Ιανουαρίου 2020
Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), με αφορμή δημοσιεύματα για ραδιενεργά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενημερώνει πως:

Τα ραδιενεργά απόβλητα της χώρας δεν καταλήγουν σε κανέναν χώρο υγειονομικής ταφής. Αντίθετα, η διαχείρισή τους διέπεται από σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, υπόκειται σε ρυθμιστικό έλεγχο και γίνεται με ασφάλεια και διαφάνεια.
Η συνέχεια του Δελτίου Τύπου της ΕΕΑΕ [ΕΔΩ]

----------------------------------



1 σχόλιο:

  1. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή