Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά - 2 | 2020 - Έτος αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη και τον Πολιτισμό | Το Ημερολόγιο των ΦτΦ αφιερωμένο στη μεγάλη Ελληνίδα | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ ως Πολιτιστικό Σωματείο


[Το εξώφυλλο του ημερολογίου των ΦτΦ για το 2020, αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη | | Δημιουργία ημερολογίου: Τώνια Φώτη | Πατήστε ΕΔΩ  ΕΔΩ για τη λήψη σε μορφή PDF και e-magazine]

Το νέο έτος 2020, είναι αφιερωμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και τα 25 χρόνια από το θάνατό της.
Την 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη) η επίσκεψη σε όλα τα Δημόσια Μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τους ιστορικούς τόπους θα είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Το  φετινό, 2020 ψηφιακό ημερολόγιο του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είναι αφιερωμένο στην Ελληνίδα ηθοποιό, τραγουδίστρια, αγωνίστρια της Δημοκρατίας και Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη -  τη μακροβιότερη Υπουργός Πολιτισμού στη χώρα μας.


Η Μελίνα Μερκούρη υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα μας, μια διεθνής και αναγνωρισμένη προσωπικότητα κύρους, γιατί εργάστηκε σκληρά και πρόβαλλε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και γιατί τοποθέτησε τον Πολιτισμό στη θέση που του αξίζει.

Το 1983 η Μελίνα Μερκούρη στη σύνοδο  των υπουργών Πολιτισμού της τότε ΕΟΚ, μεταξύ των άλλων είπε ότι "... ο πολιτισμός είναι η ψυχή της κοινωνίας... Η φωνή μας είναι καιρός να ακουστεί με την ίδια δύναμη όπως αυτή των τεχνοκρατών. Ο πολιτισμός, η τέχνη και η δημιουργία, δεν είναι λιγότερο σημαντικά από το εμπόριο, την οικονομία, την τεχνολογία".
-------------------
Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Κώστας Φωτεινάκης (επιμέλεια) - Μικρό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με αφορμή το 2020 - Έτος αφιερωμένο στη μεγάλη Ελληνίδα (Η ηθοποιός που έγινε ακόμα και γραμματοσειρά) [ΕΔΩ]




Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece  είναι και Πολιτιστικό Σωματείο

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece, μεταξύ των άλλων είναι και αναγνωρισμένο σωματείο καταγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΜ Φορέα: 3358). Στο Μητρώο του Υπουργείου οι ΦτΦ έχουν καταγράψει 107 δράσεις για τον Πολιτισμό από το 2017 - 2019.

Ο πολιτισμός ως σκοπός των ΦτΦ αναφέρεται στο καταστατικό του σωματείου και συγκεκριμένα στα άρθρα 2.4, 2.10, 2.15 - 3.3, 3.4, 3.5 - 4.1.

Στις αρχές του 2020 και σε κοντινή ημερομηνία με την ημέρα μνήμης, 6 Μαρτίου 2019, οι ΦτΦ θα οργανώσουν επίσκεψη στο "Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη", στην αγαπημένη της Πλάκα.
-------------------
Το προηγούμενο ημερολόγιο του 2019, με φωτογραφίες από τις δράσεις των ΦτΦ [ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. χρονιά πολλά σε όλους .... με υγειά και αγάπη στις καρδιές μας
    Κλειδαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή