Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στην Αντίμηλο οι ΦΙΛΟΙ φροντίζουν τους Αίγαγρους | Στην Κρήτη τους σκοτώνουν και φωτογραφίζονται με καμάρι





Scan1ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  FRIENDS OF NATURE (ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ)
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΗΛΟΥ
Πλάκες Μήλου, 84800 Κυκλάδες, Τηλ.: 22870.23898, Fax: 22870.23898
                                                   
 Δελτίο Τύπου
2/2016
3/10/2016

Το Σάββατο 1/10/2016 ο σύλλογός μας διοργάνωσε με το σκάφος «Λελούδω» εθελοντική εξόρμηση στην Αντίμηλο για την ολοκλήρωση του καθαρισμού και της συντήρησης του πηγαδιού που υπάρχει στην ανατολική παραλία και αποτελεί βασική πηγή ύδρευσης για τους αίγαγρους της Αντιμήλου. Η προσπάθεια για τον καθαρισμό αυτού του μπαζωμένου από τόνους χώματα και πέτρες πηγαδιού έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια με την συμμετοχή και του Ομίλου.

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή και τον έλεγχο εκπροσώπου του Δασονομείου Μήλου. Συμμετείχαν 10 εθελοντές μέλη και μη μέλη του Ομίλου. Η πληρωμή των καυσίμων του σκάφους ήταν χορηγία της εταιρείας «IMERYS» για την οποία και ευχαριστούμε.

Μετά από 8 ώρες σκληρής δουλειάς των εθελοντών ο καθαρισμός του πηγαδιού ολοκληρώθηκε. Οι αίγαγροι της Αντιμήλου μπορούν τώρα να καταφεύγουν σε αυτή την πηγή νερού ακόμα και όταν λόγω ανομβρίας η ανοιχτή λιμνοδεξαμενή της κορυφής έχει στερέψει.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές για την κατάθεση ψυχής και σώματος που επέδειξαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου. Έδειξαν έμπρακτα πως η οικολογική ευαισθησία πρέπει να έχει ως απαραίτητο στοιχείο και την εθελοντική δράση για το περιβάλλον. Ευχαριστούμε τέλος το Δασονομείο Μήλου για τη στήριξη αυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας.

Το φυσικό περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας. Αξίζει να το φροντίζουμε για να το παραδώσουμε άθικτο στα παιδιά μας. Εμείς, στο μέτρο της δύναμης μας προσπαθούμε έμπρακτα γι’ αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου

Ο Πρόεδρος - Γ. Μάλλης
Ο Γραμματέας  - Α.Τρίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου