Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

12 Οκτωβρίου 1944 "ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ" | 72 χρόνια από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | "Naturfreund sein, heisst Mensch sein" - Η Αντίσταση των Naturefriends στο ναζισμό


"Οι τελευταίοι Γερμανοί φεύγουν, ενώ επάνω απ' τα κεφάλια τους κυματίζουν οι Ελληνικές, οι Αγγλικές, οι Ρώσικεςς και οι Αμερικανικές σημαίες" γράφει ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ (εφημερίδα του ΕΑΜ - Αθήνας, Πειραιά)".
-----------
Η Διεθνής οργάνωση ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends International και ιδιαίτερα αρκετά από μέλη της, από την Αυστρία και τη Γερμανία, αντιστάθηκαν στο ναζισμό την περίοδο 1933-1945.

Διαβάστε ΕΔΩ για την παρουσίαση του βιβλίου «Είσαι Φίλος της Φύσης, είσαι άνθρωπος» και του αγώνα των Naturefriends ενάντια στο Γ’ Ράιχ (1933-1945.

Η παρουσίαση έγινε στην Αθήνα και ο συγγραφέας του βιβλίου, Bruno Klaus Lampasiak, πήρε μέρος στην 4η Ευρωπαϊκή συνάντηση που εντάσσεται στο πρόγραμμα HOPE ΙΙ.
Το μέλος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Γερμανίας και συγγραφέας του βιβλίου «Είσαι Φίλος της Φύσης, είσαι άνθρωπος», Bruno Klaus Lampasiak μαζί με το Δαμιανό Βασιλειάδη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Στη μαύρη πλάκα αναφέρονται τα ονόματα των 200 πατριωτών, κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου