Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής | Η συμβολική δίκη της MONSANTO στη Χάγη | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν στη Λαΐκή Συνέλευση για το Μέλλον της Τροφής μας και το Μέλλον του Πλανήτη μας2 με 16 Οκτωβρίου
Λαϊκές Συνελεύσεις για το Μέλλον της Διατροφής, το Μέλλον του Πλανήτη μας 

Αντιμετωπίζουμε κοινωνική και οικονομική κατάρρευση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μεγάλης κλίμακας Βιομηχανική Γεωργία αποτελεί βασικό συντελεστή αυτής της κατάρρευσης.
Ενώ έχει καταστρέψει το 75% του εδάφους μας, των υδάτων και της βιοποικιλότητας και έχει συνεισφέρει στο 50% της κλιματικής αλλαγής, αυτό το μοντέλο που έχει τις ρίζες του στον πόλεμο, παράγει το 30% της τροφής μας.

Οι πραγματικοί παραγωγοί τροφής είναι οι επικονιαστές μας, οι οργανισμοί του εδάφους, η βιοποικιλότητα και οι μικρής κλίμακας αγρότες οι οποίοι-ως συνδημιουργοί και συμπαραγωγοί μαζί με τη φύση- προμηθεύουν το 70% της τροφής που τρέφει τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Η Μονσάντο έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο καταστροφέα της γεωργίας μας τα τελευταία 20 χρόνια χρησιμοποιώντας μύθους για τα γενετικά τροποποιημένα, πατέντες, ελεύθερο εμπόριο και τοξικά ώστε να μονοπωλήσει τους σπόρους μας και να δηλητηριάσει την τροφή μας.

Αυτή τη χρονιά κατά τη διάρκεια του Καλέσματος από την Ελευθερία των Σπόρων για Δράση από 2-16 Οκτωβρίου 2016, η οργάνωση Navdanya θα συνδιοργανώσει Δικαστήριο για τη Μονσάντο στη Χάγη καθώς και Λαϊκή Συνέλευση.
Τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις /2-16 Οκτωβρίου
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις για το Μέλλον της Διατροφής και του Πλανήτη μας είναι αυτοδιαχειριζόμενες εκδηλώσεις – ανοιχτά δημόσια δικαστήρια σε δημόσιους χώρους – σε επίπεδο χωριού, πόλης, περιφέρειας ή χώρας και έχουν σκοπό να αναδείξουν την ζημιά που προκαλεί η Monsanto μαζί με άλλες εγκληματικές εταιρίες στη διατροφή μας, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, την επιστημονική και νομική ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία μας. Συμβάλλουν επίσης στον οραματισμό και το συμμετοχικό σχεδιασμό που γίνεται σε τοπικό επίπεδο καθώς αναζητούμε και διαμορφώνουμε ένα μέλλον απαλλαγμένο από Γ.Τ.Ο., δηλητήρια, ορυκτά καύσιμα, πατέντες και εταιρικές κυριαρχίες.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής / 16 Οκτωβρίου

Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ας επιλέξουμε την Ελευθερία των Σπόρων και την Ελευθερία της Διατροφής. Ας δεσμευτούμε οτι θα σπάσουμε τα δεσμά της εταιρικής προπαγάνδας που μας κρατά φυλακισμένους.

Με γνώμονα τον πλανήτη Γη και την Βιοποικιλότητα του, ας σπείρουμε ένα μέλλον βασισμένο στην Ελευθερία των Σπόρων και την Ελευθερία της Διατροφής.

Το Παγκόσμιο Εταιρικό Βραβείο για τη Διατροφή που απονέμεται την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, έχει ανακοινωθεί ότι για το 2016 θα αναφέρεται στη “Βιο-οχύρωση” (ενίσχυση με θρεπτικά στοιχεία)

Εταιρικοί Επιστήμονες χρηματοδοτούμενοι από τον Γκέϊτς έχουν βραβευτεί στο παρελθόν για την εφεύρεση μιας Πορτοκαλί Γλυκοπατάτας. Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας όμως έχουν αναπτύξει kūmara, πορτοκαλί (Beauregard) γλυκοπατάτα εδώ και αιώνες. Ο Γκέϊτς επίσης χρηματοδοτεί την έρευνα βιο-πειρατίας του Δρ. Ντέϊλ του Κουίνσλαντ, ο οποίος πήρε την γηγενή μπανάνα της Μικρονησίας, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, και την καθιέρωσε ως δική του εφεύρεση διά μέσου της γενετικής μηχανικής. Η Βιο-πειρατεία της Βιοποικιλότητας και της γηγενούς γνώσης των λαών δεν είναι ούτε επιστήμη, ούτε καινοτομία. Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν 107 Βραβευμένοι Νομπελίστες (συμπεριλαμβανομένου και ενός νεκρού) ώστε να στηρίξουν το αποτυχημένο “χρυσό Ρύζι” και να προωθήσουν τους Γ.Τ.Ο. Καθώς οι Γ.Τ.Ο. αποτυχαίνουν να περιορίσουν τα ζιζάνια και τα επιβλαβή έντομα αλλά αντιθέτως συνεισφέρουν στην δημιουργία υπερανθεκτικων ζιζανίων και εντόμων, το Μεγάλο Κεφάλαιο και η βιομηχανία βιοτεχνολογίας η οποία του ανήκει προσπαθoύν να εξαπολύσουν τεχνολογίες εξολοθρευτικές όπως

Οι σπόροι που δεν αναπαράγονται είναι έγκλημα κατά της φύσης και κατά της ανθρωπότητας

Η βιοποικιλότητα παράγει περισσότερη διατροφική αξία από τα προγράμματα “Εταιρικής Βιο-οχύρωσης”. Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ας γιορτάσουμε την Αγρο-οικολογία και την Πλούσια Βιοποικιλότητα, ως εναλλακτικές λύσεις ανώτερες από τα βίαια και αποτυχημένα εργαλεία που πηγάζουν από τον πόλεμο και την στρατιωτικοποιημένη σκέψη.

Ας τιμήσουμε όλα τα έμβια όντα, τις πλούσιες και ζωηρές μας κοινότητες με πορείες και γιορτές, εκθέσεις και πανηγύρια.

ΠΗΓΗ: SEED FREEDOM
Περισσότερα στο ΠΕΛΙΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου