Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Απέτυχε η υπουργός Εμπορίου του Καναδά Chrystia Freeland να αλλάξει την απόφαση της κυβέρνησης της Βαλλονίας για τη CETA | Αναβάλλεται η σύνοδος ΕΕ - Καναδά για την υπογραφή της συμφωνίας | Στηρίζουμε τη Βαλλονία και απαιτούμε η Ελληνική κυβέρνηση να μη υπογράψει τη CETA



21.10.2016
Η Υπουργός Εμπορίου του Καναδά Chrystia Freeland αποχώρησε γύρω στις 16.00 από το Elysette, την έδρα της κυβέρνησης της Βαλλονίας και ανακοίνωσε το τέλος και την αποτυχία των συζητήσεων με τη Βαλλονία. Συγκεκριμένα δήλωσε:
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δουλέψαμε πολύ με την επιτροπή και με τα κράτη μέλη. Αλλά είναι φανερό πλέον ότι η ΕΕ δεν μπορεί να συνάψει ούτε μια διεθνή συμφωνία ούτε καν με κράτη με αξίες τόσο ευρωπαϊκές όπως ο Καναδάς.
ακόμα και με μια χώρα τόσο ευγενική τόσο υπομονετική.
Ο Καναδάς έχει απογοητευτεί, εγώ έχω προσωπικά πολύ απογοητευτεί.
Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας..
Είμαι πολύ λυπημένη κλπ. Αύριο το πρωί θα είμαι με τα τρία παιδιά μας...
-----------------
Μετά από την αποτυχία της υπουργού Εμπορίου του Καναδά, αναβάλλεται η σύνοδος ΕΕ - Καναδά για την υπογραφή της συμφωνίας CETA που ήταν προγραμματισμένη για 27 - 28 Οκτωβρίου 2016.
Προφανώς το θέμα για την υπογραφή της συμφωνίας CETA δεν έχει κριθεί οριστικά. Πολλές πιέσεις αναμένονται να ασκηθούν στη Βαλλονία, πολλές υποσχέσεις και πολλά νομικά τερτίπια θα βρεθούν για  να υπογραφεί η συμφωνία.
Χρειάζεται να στηρίξουμε τη Βαλλονία και παράλληλα να ζητήσουμε από την Ελληνική κυβέρνηση να πάρει αρνητική θέση, έτσι όπως ψήφισε το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που τη στηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου