Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παρασκευή 23-06-2017, 18:00 | Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς | Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζει την εκδήλωση]
---
Την Παρασκευή 23-06-2017 στις 18:00 ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού παρουσιάζει του εκδήλωση με τίτλο 

"Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς."

Ομιλίες:
Παρνασσός. Mνημείο Φύσης και Πολιτισμού - Θέκλα Κ.Τσιτσώνη, Πρόεδρος ΔΣ του ΦΔΕΔΠ

Η επίδραση των παγετώνων στη διαμόρφωση του αναγλύφου του Παρνασσού. Λεονταρίτης Άρης - Παγετώνες στην Ελλάδα; Και όμως! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, ο Άρης Λεονταρίτης, υποψήφιος διδάκτορας παγετωνικής γεωμορφολογίας, θα παρουσιάσει στοιχεία για τη δημιουργία παγετώνων σε διάφορους ορεινούς όγκους της Ελλάδας και την επίδραση τους στη διαμόρφωση του ανάγλυφού τους. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα βουνά της Ρούμελης και τον Παρνασσό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για την αισθητική, γεω-τουριστική και επιστημονική αξία των παγετωνικών αυτών γεωμορφών.

Η ανθρώπινη δρατηριότητα ως παραγοντας διαμόρφωσης του τοπίου - Mια σύντομη παρουσίαση από τα στελέχη του ΦΔ για τις ανθρώπινες μετακινήσεις και δραστηριότητες από την τελευταία παγετωνική περίοδο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού και η σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Φωτογραφία Τοπίου και Εθνικά Πάρκα. Η περίπτωση του Frederic Boissonnas και των Εθνικών Δρυμών Ολύμπου και Παρνασσού - Η απόφοιτος φωτογραφίας Γεωργία Ασλανίδου θα παρουσιάσει μεταπτυχιακή ερευνητική εργασία σχετικά με την εμφάνιση της έννοιας του τοπίου, την εξέλιξη της φωτογραφίας τοπίου και της ορειβατικής φωτογραφίας τον 19ο αιώνα και το ρόλο που έπαιξαν οι φωτογράφοι τοπίου στη δημιουργία του κινήματος Εθνικών Πάρκων. Η έρευνα καταλήγει στην περίπτωση του Ελβετού φωτογράφου Fred Boissonnas και τη σημασία που είχε η δουλειά του για το σχηματισμό των πρώτων Εθνικών Δρυμών στην Ελλάδα. 
Event στο FACEBOOK ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου