Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ECOTOPIA BIKE TOUR SUMMER 2017 | Από 1990 κάθε καλοκαίρι για τρεις μήνες ταξιδεύουν με ποδήλατα σε όλη την Ευρώπη | Το 2014 είχαν επισκεφτεί και την Ελλάδα - φέτος ξεκινάει 29 Ιουνίου από το Στρασβούργο.....

Από το 1990 και για 27 χρόνια συνεχώς κάθε καλοκαίρι ταξιδεύουν με ποδήλατο για τρεις ολόκληρους μήνες. Ταξιδεύουν με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες και γνωρίζουν νέες χώρες, νέες γεύσεις, νέους ανθρώπους, νέες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας...
Συνήθως διανυκτερεύουν σε Ελεύθερες Κοινωνικούς Χωρους, Σχολεία, Πάρκα κ.λπ. 
[Επισκεφτείτε και δείτε το ιστορικό ΕΔΩ]
H φετινή διαδρομή ECOTOPIA BIKE TOUR 2017 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου από το Στρασβούργο  και θα καταλήξει στην Καταλωνία της Ισπανίας, μάλλον στη Βαρκελώνη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ποδηλάτες μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα τμήμα της διαδρομής. 
 [Η διαδρομή του 2017 - Περισσότερα ΕΔΩ]
----
Το 2014 είχαν επισκεφτεί και την Ελλάδα και είχαν καταλήξει στην Αθήνα. [ΕΔΩ]. Είχαν φιλοξενηθεί στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "ΙΣΤΟΣ" στο Χαϊδάρι [ΕΔΩ].
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece είχαν στηρίξει και προβάλλει το ταξίδι ECOTOPIA BIKE TOUR 2014 στην Ελλάδα [ΕΔΩ]  [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε και να προβάλλουμε τέτοια εναλλακτικά εγχειρήματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
Για το πως προέκυψε το ECOTOPIA ως όρος διαβάστε στο "αδελφό" blog "ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" [ΕΔΩ]. Πρόκειται για το βιβλίο του Έρνστ Κάλλενμπαχ/Ernest Callenbach: ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ/ECOTOPIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου