Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Φωτιά ύστερα από διαρροή στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα! (την Καθαρά Δευτέρα 18/3/2013)



Η  Δευτέρα, κάθε άλλο παρά Καθαρή, προέκυψε για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Λίγο πριν τις 10 το πρωί οι σειρήνες του διυλιστηρίου σήμαναν συναγερμό για τη φωτιά που προκλήθηκε από αυτανάφλεξη ποσότητας αργού πετρελαίου σε υψηλή θερμοκρασία το οποίο  διέρρευσε από την νέα μονάδα Απόσταξης Κενού. Φλόγες 5-6  μέτρων ξεπήδησαν κοντά στη νέα μονάδα (Νο 31) του διυλιστηρίου.
Αμέσως ένα μανιτάρι καπνού υψώθηκε πάνω από συνοικίες της πόλης θεατό και από τους πολυπληθείς επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς.
Καθώς διάχυτος ήταν ο φόβος για επέκταση των ζημιών κλήθηκαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εισήλθαν στο διυλιστήριο. Μια ώρα μετά οι  σειρήνες σήμαναν την λήξη του συναγερμού με ευτυχώς μικρές συνέπειες (2 πολύ ελαφρά τραυματισμένοι εργαζόμενοι σε εργολάβο του διυλιστηρίου).
Διαβάστε περισσότερο για το επεισόδιο στο ECOELEUSIS ΕΔΩ 
Διαβάστε ΕΔΩ τη συζήτηση που έγινε για τα ΕΛΠΕ Ελευσίνας στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση του Κώστα Διάκου, μετά από παρέμβαση του ECOELEUSIS. Η αντιπεριφερειάρχης κ.Δήμου ισχυρίζεται ότι "...το εργοστάσιο δεν έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία..."  Ο  κ. Διάκος σχολίασε την αναφορά αυτή καταθέτοντας στα  πρακτικά επιστολή με ημερομηνία 6/11/2012 του Δ/ντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλου ο οποίος ανακοίνωνε επίσημα την πλήρη λειτουργία του διυλιστηρίου: «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της καθοριστικής «δοκιμής λειτουργίας, με μέγιστη τροφοδοσία όλων των μονάδων», βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω επίσημα την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Ελευσίνας και την πλήρη λειτουργία του».
Οι ΦτΦ σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών  ECOELEUSIS είχαν επισκεφτεί τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στις 6/3/2013. Ο εκπρόσωπος της Κίνησης κ.Χρίστος Χρηστάκης είχε παρουσιάσει τα προβλήματα από την λειτουργία των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (θόρυβος, κάπνες κ.λπ) και είχε καταθέσει ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ . Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου