Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σάββατο 9 Μαρτίου: "Σπάμε τη σιωπή" στη Ξάνθη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. "ΟΧΙ στο βιασμό των γυναικών"




[Μερικές μόνο φωτογραφίες από την πορεία στην Ξάνθη]

Από την μεγάλη πανελλαδική πορεία στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου που οργανώθηκε από τοπικές οργανώσεις με τη συμμετοχή της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και άλλες συλλογικότητες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η πορεία διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα "Σπάσε τη Σιωπή", στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 1.500 άτομα, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Ζωής, η οποία τα περασμένα Χριστούγεννα επιστρέφοντας στο πατρικό της στην Ξάνθη για τις γιορτές, βρήκε φρικτό θάνατο από τον βιαστή της που, αφού την κακοποίησε, την έκαψε για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Στη διοργάνωση και στην πορεία συμμετείχε η κα Χριστίνα Κούρκουλου μέλος της Ε.Ε. των Φίλων της Φύσης και του Δ.Σ. Του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

Σας κοινοποιούμε το άρθρο της κας Χριστίνας Κούρκουρα με θέμα “Αλλάζουμε τα κοινωνικά πρότυπα – προλαμβάνουμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών” ΕΔΩ 

Αν κάποιος φορέας μέλος των ΦτΦ (ή άλλη κίνηση πολιτών) επιθυμεί κάποια ομιλία ή να διοργανώσει εκδήλωση με σχετικό θέμα σε συνεργασια με την κα Χριστίνα Κούρκουλα ας μας ενημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου