Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Ιουνίου από 10:00π.μ. καθαρίζουμε το Πάρκο «Τρίτση»! | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θα συμμετέχουν στην "προσπάθεια διάσωσης"



Πως ήταν και πως έγινε

Διαβάστε ΕΔΩ το κάλεσμα των δημοτικών σχημάτων που καλούν στον καθαρισμό.

Οι θέσεις των Φίλων της Φύσης/ Naturefriends Greece όλα τα χρόνια ήταν να στηρίξει τις προσπάθειες από όπου και αν προέρχονται για τη σωτηρία του πάρκου.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για την κατάντια και την απαξίωση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίσης "Αντώνης Τρίτσης", τι οποίες έχουμε αναδείξει με έγγραφα, κριτική και προτάσεις [ΕΔΩ].

Στις 3/1/2014 μεταξύ των άλλων προτείναμε:


[ΠΡΟΤΑΣΗ:
Γνωρίζοντας πολύ καλά την «ιστορία» του Πάρκου και την σημερινή του απαξίωση από τις κυβερνήσεις αλλά και με ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κακοδιοίκηση που προηγήθηκε κ.λπ. όπως παρουσιάσαμε ανωτέρω,

Βέβαιοι ότι το Πάρκο είναι χρήσιμο στην κοινωνία και ότι πρέπει να ανακτήσει το κύρος του,
Έχοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του σημερινού Προέδρου του Φορέα κ.Γιάννη Μιχαλόπουλου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση για εκφοβισμό (20/5/2013), επειδή υπεράσπιζε τα συμφέροντα της κοινωνίας και την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου,

Προτείνουμε περιληπτικά:
«Την υπογραφή άμεσα προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΥΠΕΚΑ - Δήμων- ΑΣΔΑ - Περιφέρειας και του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, με δέσμευση για πάγια χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών του πάρκου. Στην οποιαδήποτε νέα συμφωνία θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ο αρχικοί σχεδιασμοί και περιβαλλοντικοί στόχοι του πάρκου όπως περιγράφονται στο Π.Δ.184/18.7.2002, να προβλεφθούν έργα συντήρησης με χρονοδιάγραμμα και προβλεπόμενους πόρους και να εξασφαλιστεί ο έλεγχος και η συμμετοχή της κοινωνίας και των πραγματικών Φίλων του Πάρκου.»

Οι ΦτΦ/NFGR με την τεχνογνωσία, το αναγνωρισμένο κύρος που διαθέτουν και τις στενές σχέσεις που έχουν με περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μπορούν να συνδράμουν στην ανάκτηση του κύρους του Πάρκου και στην καλύτερη λειτουργία του.]

"Δεσμευμένοι" με τις προηγούμενες θέσεις, και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δημοτικών σχημάτων της περιοχής, δηλώνουμε ότι την Κυριακή 14 Ιουνίου θα συνδράμομε στον ανάκτηση του κύρους του Πάρκου ξεκινώντας με τη συμμετοχή μας στον καθαρισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου