Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τρία εικοσιτετράωρα σιγοκαίει η πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου | Το τοξικό νέφος πνίγει την Αθήνα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες | Η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας να πάρουν θέση – Να ενημερώσουν τους πολίτες - Να παρθούν προληπτικά μέτρα


  Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΥΟ Αιγάλεω

9/6/2015
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ü  Τρία εικοσιτετράωρα σιγοκαίει η πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου
ü  Το τοξικό νέφος πνίγει την Αθήνα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
ü  Η Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας να πάρουν θέση – Να ενημερώσουν τους πολίτες -  Να παρθούν προληπτικά μέτρα.

Αντιπροσωπία των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece, με συνοδεία τον κ.Θωμά Μπιζά (πρώην εργαζόμενο και συνδικαλιστή των ΟΤΑ) επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί 9 Ιουνίου 2015 το χώρο του ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο. Τα αποτελέσματα από την επίσκεψη μας ήταν τα εξής:

1.    Διαπιστώσαμε την παρουσία πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστών να δίνουν την άνιση μάχη με την πυρκαγιά κάνοντας χρήση νερού σε συνδυασμό με την τοπική μετακίνηση με φορτωτή των φλεγόμενων υλικών. Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας αν αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς είναι ο ενδεδειγμένος, για την άμεση κατάσβεση, γιατί η καύσιμη ύλη είναι μίγμα στερεών και χημικών υλικών. Η εκτίμησή μας είναι ότι η πυρκαγιά και η καύση των υλικών θα συνεχιστεί - άγνωστο για πόσο χρόνο.
2.    Το τοξικό νέφος μετακινείται ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα. Έτσι ενώ στα Δυτικά η δυσοσμία δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή αυτή την ώρα (10:00 – 12:00) στην Καισαριανή και στον Υμηττό  το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο.
3.    Καλούμε την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Υγείας  να πάρουν θέση και να ενημερώσουν τους πολίτες για την κατάσταση. Στο διάστημα αυτό η πρότασή μας είναι προληπτικά α) οι ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά να παραμείνουν στα σπίτια τους β) τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών να παραμείνουν κλειστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο χώρο του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου συναντήσαμε τους κ.κ. Γιάννη Βασιλείου (αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής), Απόστολο Αλεξόπουλο (Γενικό  Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών)
-------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα ΕΔΩ
-----------------------------------------------------

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 | Ώρα 08:45 - 10:00






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ...ΚΑΤΟΙΚΟΙ...ΤΗΣ...ΦΥΛΗΣ

    Α.....Π.....Α.....Ι.....Τ......Ο......Υ.......Ν

    ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Η ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960.

    ΑπάντησηΔιαγραφή