Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: ΟΧΙ "επειδή περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε" | Οι θέσεις των ΦτΦ για την Ευρώπη


Μια από τις βασικές θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είναι "Περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε".  Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το άρθρο 2 παρ. 1 του νόμου-πλαίσιο (ν.1650/1986) ορίζει το περιβάλλον ως «το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων, που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες».

Οι ΦτΦ/NFGR έχουν παρουσιάσει τις θέσεις τους  για την Ευρώπη στις 23 Φεβρουαρίου 2014 [ΕΔΩ]. Στις θέσεις των ΦτΦ/NFGR έχει συμπεριληφθεί ένα απόσπασμα από το "Μανιφέστο για μια Νέα Ευρώπη" των Naturefriends International (2007) των οποίων είμαστε μέλη:



"ΕΥΡΩΠΗ – Ε.E.: «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής πλεύσης της Ε.Ε., στην πορεία της για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ε.Ε σήμερα έχει μεταλλαχτεί σε ένα διακρατικό μόρφωμα που υπερασπίζεται, με όρους ηγεμονίας, το κεφάλαιο και τις τράπεζες εις βάρος των λαών, γεγονός που αποτελεί ευθεία αντιευρωπαϊκή στάση, όπως άλλωστε καταγράφεται και από την τεράστια αύξηση, ως πλειοψηφικού ρεύματος, του κινήματος των «Ευρωσκεπτικιστών».


Η Ευρώπη οφείλει να επιτελέσει το ιστορικό της καθήκον, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την εποχή του Διαφωτισμού μέχρι τις μέρες μας και που συνοψίζεται στην φράση «Ευρωπαϊκό κεκτημένο», και γι’ αυτό απαιτείται η άμεση ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών και η δημιουργία, ενεργοποίηση και ανάπτυξη εκείνων των θεσμών και μηχανισμών, που θα απελευθερώσουν τον αναγκαίο αναπτυξιακό, δημοκρατικό και οικολογικό δυναμισμό των Ευρωπαϊκών λαών, μέσα σε ένα περιβάλλον Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Δημοκρατία και η ισοψηφία, η δημόσια διαβούλευση, η κατοχύρωση και ανάπτυξη των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η θωράκιση και ενίσχυση της κοινοτικής νομοθεσίας για το δίκαιο του Περιβάλλοντος, η ισόρροπη ανάπτυξη, η ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου, αποτελούν μερικά μόνο- ωστόσο όμως ουσιαστικά- βήματα, που καλείται να πραγματοποιήσει η Ε.Ε στην πορεία για τον ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να γεννηθεί μια Ε.Ε. με δημοκρατική, ομοσπονδιακή και πολιτειακή συγκρότηση."


Η "Δημοκρατία και η ισοψηφία, η δημόσια διαβούλευση.." κατακρεουργήθηκαν από την απόφαση του Eurogroup να απορρίψει την πρόταση της Ελλάδας για συζήτηση και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 27 Ιουνίου 2015 στην οποία δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στο δεύτερο κύκλο συζητήσεων των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.
Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μας υποχρεώνουν να πάρουμε θέση για το Δημοψήφισμα:
  • ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα - ΝΑΙ στην Εθνική Ανεξαρτησία και στην Εθνική Υπόστασης της Ελλάδας ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε.
  • ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών 

ΕΔΩ φωτογραφίες των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Βερολίνου από δράση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου