Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Γερμανίας: Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ

NATURFREUNDE: DIE VON DEUTSCHLAND AUSGEHENDE AUSTERITÄTSPOLITIK MUSS ÜBERWUNDEN WERDEN 16. JUNI 2015 HIKSCHHINTERLASSE EINEN KOMMENTAR

[Φωτ. Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο πριν από τη συνάντηση με την κα Μέρκελ. Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Βερολίνου μαζί με άλλες πολιτικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές ομάδες καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό στήριξαν τις προσπάθειες της Ελλάδας για έναν έντιμο συμβιβασμό που να έχει προοπτική για την Ελλάδα και για το μέλλον της Ευρώπης. NFGR]
----------------------------------
ΕΛΛΑΔΑ: Είναι απαραίτητη μια ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση [ΠΗΓΗ ΕΔΩ]
Βερολίνο 16 Ιουνίου 2015 Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα μιλάει ο Μίχαελ Μίλερ/Michael Müller, πρόεδρος των Φίλων της Φύσης Γερμανίας:

Die Entwicklung um Griechenland ist völlig verfahren. Vieles passt nicht zusammen, weil der Euroraum an einemfinanz - und wirtschafts politischen Kursfesthält, der keineZukunfthabenkann. Dieser Kursspaltet Europa, vergrößert die sozialenUnterschiede, nimmt die Politik in Geiselhaft der Erwartungen der Märkte und schwächt die Demokratie.

Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Πολλά πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν (δεν κουμπώνουν) διότι ο ευρωπαϊκός χώρος ακολουθεί μια οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που δεν έχει κανένα μέλλον. Αυτή η πολιτική διασπά την Ευρώπη, καθιστά όμηρο την Πολιτική στα συμφέροντα των Αγορών και εξασθενεί τη Δημοκρατία.

Η  ακολουθούμενη  οικονομική πολιτική με προσανατολισμό τα συμφέροντα των επιχειρήσεων προάγει τάσεις διάβρωσης.

Για όσο χρονικό διάστημα η Ε.Ε. ακολουθεί πολιτική  προσανατολισμένη στα συμφέροντα των επιχειρήσεων οι τάσεις διάβρωσης θα εντείνονται.
Μ` αυτή την πολιτική δεν θα αποκτήσουμε μια ισχυρή Ευρώπη, η οποία πολιτικά αλλά και προγραμματικά θα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων . Εάν σύμφωνα με τον Ηegel όλα έχουν κάτι Εσωτερικό και κάτι Εξωτερικό, τότε η σημερινή πολιτική δεν έχει κανένα μέλλον ούτε στον ευρωπαϊκό χώρο ούτε στον κόσμο, που ανασχηματίζεται.

Αντίθετα, επίσης, οι αδυναμίες της ελληνικής πολιτικής δεν μπορούν να αγνοηθούν. Είναι αναμενόμενο ότι μια κυβέρνηση που είναι για πρώτη φορά στην εξουσία, εν μέσω μιας σοβαρής κρίσης, να έχει δυσκολίες να μετουσιώσει τις γενικές κατευθύνσεις σε συγκεκριμένη  πολιτική πράξη. Ιδιαίτερα όταν  η πίεση απ` έξω, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και από τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι πολύ μεγάλη. Στο εσωτερικό, όμως, υπάρχουν πολύ  μεγάλες προσδοκίες που είναι δύσκολο να εκπληρωθούν, τη στιγμή που εξαιτίας της φτώχειας που παίρνει διαστάσεις, δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Σε μια τέτοια κατάσταση θα έπρεπε ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης να στρέψει τις προσπάθειές τους στην επίλυση αυτών των προβλημάτων κι όχι πώς θα γίνουμε πρώτη είδηση, με επικοινωνιακούς χειρισμούς, στον αστερισμό των Μέσων, μετατρέποντας την πολιτική σε παιχνίδι πόκερ.
Για μια βασική αναμόρφωση η μεγαλύτερη προϋπόθεση είναι να διορθωθούν τα λάθη. Αυτό ισχύει τόσο για το ευρωπαϊκό γκρουπ όσο και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δικαιολογημένα αμύνεται απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κομισιόν και του ΔΝΤ, η αδυναμία της όμως είναι ότι δεν έχει να επιδείξει ένα βιώσιμο  πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Η Γερμανία όλο και περισσότερο βρίσκεται στη θέση του μισητού ηγεμόνα.

Η κύρια ερώτηση για το μέλλον της Ευρώπης είναι η πολιτική λιτότητας να ξεπεραστεί. Αυτό ενδιαφέρει, πρώτα και κύρια, τη χώρα μας (τη Γερμανία) που όλο και περισσότερο εμπίπτει στο ρόλο του μισητού Ηγεμόνα. Το σύστημα Μέρκελ δεν έχει καμία προοπτική.
Η Ε.Ε. έχει ανάγκη έναν σοσιαλιστικό-οικολογικό μετασχηματισμό. Μόνο έτσι μπορεί να έχει προοπτική η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το τέλος του νεοφιλελευθερισμού έπρεπε να έχει έρθει ήδη. Η οικονομική κρίση του 2008 απαιτεί  πλήρη αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής κι όχι πορεία στις ίδιες ράγες. Αυτό ισχύει και για τις λάθος πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου  CETA, TTIP και TiSA.

Ο Τσίπρας βοηθάει να εμποδίσουμε μια εθνικιστική - λαϊκίστικη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα είναι στην εξουσία μια κυβέρνηση η οποία έχει την ευθύνη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Όποιος θέλει να εμποδίσει μια εθνικιστική-λαϊκίστικη, πρέπει να βοηθήσει τον Τσίπρα.

Αντί να ταπεινωθεί η Ελλάδα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ευκαιρία για την Ευρώπη.
-------------------------------
Περισσότερες φωτογραφίες από τη συμπαράσταση των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Βερολίνου. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Michael Müller και όλους τους συναγωνιστές μας, ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends  στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση προς τη χώρα μας. Συμφωνούμε απολύτως με τη θέση του Πρόεδρου Michael Müller, ότι "Η Ε.Ε. έχει ανάγκη έναν σοσιαλιστικό - οικολογικό μετασχηματισμό"  και για αυτόν τον "μετασχηματισμό" οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece αγωνίζονται στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο./ ΦτΦ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου