Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, 12:00 |Το Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής - ΑΝΙΜΑ στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους | ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. & ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετέχουν



[Κλικάρετε στην πρόσκληση για να μεγεθυνθεί | Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θα συμμετέχουν στην εκδήλωση]

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σας προσκαλούμε στην εκδήλωση λήξης του προγράμματος Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. 

Το Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών Άγριας Ζωής αποτελεί μια προσπάθεια πανελλήνιας εμβέλειας για την εφαρμογή της “Επιστήμης των Πολιτών” (Citizen Science) σε θέματα χερσαίας βιοποικιλότητας, μέσω της αξιοποίησης γνώσεων που έχουν αποκτηθεί (lessons learned).Η επιστήμη των πολιτών είναι η έρευνα που βασίζεται στη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων από τους πολίτες, επιστήμονες ή μη, καθώς οι παρατηρήσεις του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Το δίκτυο λειτουργεί εδώ και περίπου 1 χρόνο μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμαwww.paratiro.gr, και έχει ως στόχο τη συλλογή στοιχείων από πολίτες και φορείς για περιστατικά τραυματισμένων και νεκρών ζώων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απελευθέρωση αποθεραπευμένων άγριων πουλιών στο φυσικό περιβάλλον του Βοτανικού Κήπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου