Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τζακ Λόντον: "Το κάλεσμα της άγριας φύσης" και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Jack London: The Call of the Wild (1903) and the Naturefriends Greece | Δύο προγράμματα γνωριμίας και επανασύνδεσης με τη ΦΥΣΗ


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece για το 2016 θα υλοποιήσει δύο προγράμματα. Το πρώτο έχει τον τίτλο "Γνώρισε τη Φύση και προστάτεψέ την" που θα απευθύνετε σε νέους και το δεύτερο "Επανασύνδεση με τη Φύση" που  απευθύνεται σε ενήλικες.
Ξεκινάμε την υλοποίηση του προγράμματος στις 10 Ιανουαρίου 2015 με επίσκεψη, ξενάγηση, πεζοπορία στην ΑΡΚΑΔΙΑ [ΕΔΩ].

Την έναρξη του προγράμματος των ΦτΦ/NFGR επιλέξαμε να τη συνδέσουμε με τον Αμερικανό συγγραφέα Τζακ Λόντον το συγγραφέα που έζησε, δούλεψε, περιπλανήθηκε και περιέγραψε τη ΦΥΣΗ. Ο τίτλος του βιβλίου του "Το κάλεσμα της άγριας ΦΥΣΗΣ" ήταν η βασική ιδέα για να δώσουμε τον τίτλο στο δεύτερο πρόγραμμα των ΦτΦ "Επανασύνδεση με τη ΦΥΣΗ".


Ο ουτοπιστής σοσιαλιστής Τζακ Λόντον έγραψε δεκάδες μυθιστορήματα και διηγήματα, εργάστηκε ως χρυσοθήρας, ανθρακωρύχος, δημοσιογράφος κ.λπ. και περιέγραψε τη ζωή ναυτικών, παλαιστών, εργατών, συνδικαλιστών κλπ.
Το 1910  αγόρασε ένα αγρόκτημα χιλίων στρεμμάτων, το αγάπησε, δούλεψε για αυτό και όπως ο ίδιος έλεγε "μετά τη σύζυγό μου το αγρόκτημα είναι για μένα το πιο αγαπημένο πράγμα στον κόσμο". Σύμφωνα με  μαρτυρίες ο Τζακ Λόντον στο αγρόκτημα εφάρμοσε νέες μεθόδους καλλιέργειας του εδάφους και εκτροφής χοίρων που σήμερα θα τις χαρακτηρίζαμε οικολογικές ή αειφόρες.
Έχει κυκλοφορήσει και συλλογή διηγημάτων του  με θέμα ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Το αγρόκτημα του Τζακ Λόντον λειτουργεί ως Ιστορικό Φυσικό Εκπαιδευτικό Πάρκο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Τζακ Λόντον:
- Βιογραφικό ΕΔΩ ΕΔΩ
- Το κάλεσμα της άγριας Φύσης ΕΔΩ
Η κοιλάδα του φεγγαριού» (The Valley of the Moon) [ΕΔΩ]
- Το πρώην αγρόκτημα, σήμερα Jack London State Historic Park [ΕΔΩ] [ΕΔΩ] [ΕΔΩ
- Σιδερένια Φτέρνα [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου