Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Έκθεση αξιολόγησης 45 Ευρωπαϊκών πόλεων για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ | Η Αθήνα πρώτη από το τέλος στον κατάλογο


Η έκθεση αξιολόγησης 45 Ευρωπαϊκών πόλεων για την προώθηση των πολιτικών τους, σύμφωνα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης/ 17 SDGs παρουσιάστηκε στις 22 Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με την αξιολόγηση η Αθήνα είναι η τελευταία στον κατάλογο, καταλαμβάνει την 45η θέση, με βαθμολογία 48,6 με άριστα το 100. 
Η πόλη που συγκέντρωση την υψηλότερη βαθμολογία είναι το Όσλο, με βαθμό 74,8 με δεύτερη τη Στοκχόλμη με 74,2. [Δείτε την αξιολόγηση ΕΔΩ]
Δείτε την αρχική παρουσίαση ΕΔΩ. Η πλήρης έκθεση ΕΔΩ.


Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, 30 Μαΐου - 5 Ιουνίου 2019, το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή για την Πορεία δρομολόγησης 25 υποστόχων με λήξη το έτος 2020 προς α) τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης β) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γ) το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).
Ένα μήνα μετά την ανοικτή επιστολή δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Οι ΦτΦ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν, να προβάλλουν και να διεκδικούν τη δρομολόγηση των 17 ΣΒΑ, γνωρίζοντας ότι αρκετές χώρες έχουν απλώς τους προσυπογράψει, χωρίς να έχουν δρομολογήσει τις αντίστοιχες πολιτικές.
-----
Στο Λονδίνο o Γ. Μπρούλιας για τη σύνοδο Δημάρχων των Πρωτευουσών της Ε.Ε - ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου