Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Στο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου λέμε: ΟΧΙ στην «τελεσίδικη» πρόταση των δανειστών [τρόικα ή θεσμών]


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

28/6/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου λέμε:
  • ΟΧΙ στην «τελεσίδικη» πρόταση των δανειστών [τρόικα ή θεσμών]
  • ΝΑΙ στην Εθνική Ανεξαρτησία και στην Εθνική Υπόστασης της Ελλάδας ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε.
  • ΝΑΙ σε μια Νέα και Αλληλέγγυα Ευρώπη
 Μια από τις βασικές θέσεις των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece είναι ότι "Περιβάλλον δεν είναι μόνο ο αέρας που αναπνέουμε".  Δεν το λέμε μόνο εμείς. Το άρθρο 2 παρ. 1 του νόμου-πλαίσιο (ν.1650/1986) ορίζει το περιβάλλον ως «το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων, που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, με τα μνημόνια, η «ποιότητα ζωής» των Ελλήνων πολιτών υποβαθμίζεται συνεχώς, και μάλιστα χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης στο άμεσο μέλλον. Η τελεσίδικη πρόταση «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» που κατέθεσαν οι δανειστές [τρόικα ή θεσμοί] με «βίαιο τρόπο» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους ΦτΦ. Μπορεί να γίνει όμως αποδεκτή από κάποιους άλλους,

Το δημοψήφισμα είναι μια κορυφαία πολιτική πράξη όπου καλείται ο κάθε πολίτης να αναλάβει τις ευθύνες του. Την ίδια ευθύνη καλείται να αναλάβει και κάθε συλλογικότητα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διακηρύσσει ότι εργάζεται και αναπτύσσει δράσεις για το περιβάλλον, έτσι όπως περιγράφεται τουλάχιστον στο ν.1650/1986.

Οι ΦτΦ παίρνουν υπεύθυνα θέση στο  Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου:
  • ΟΧΙ στην «τελεσίδικη» πρόταση των δανειστών
  • ΝΑΙ στην Εθνική Ανεξαρτησία και στην Εθνική Υπόστασης της Ελλάδας ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε.
Με αφορμή το δημοψήφισμα επισημαίνουμε τις συγκρούσεις που αναμένονται να προκύψουν με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης  Εμπορίου και Επενδύσεων/ TTIP μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. καθώς και με την «πολιτική απορύθμισης της νομοθεσίας που προστατεύει τη φύση στην Ευρώπη, που επιδιώκει η επιτροπή Γιούνκερ».

Παρατηρούμε ότι μέσα στο 2015 ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο η πολιτική κατάσταση σε σχέση με το χαρακτήρα της Ε.Ε. και των διαφόρων Επιτροπών και οργάνων που συνδέονται με αυτήν. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που "οραματιστήκαμε". Οι ΦτΦ εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. και επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα και την αναγκαιότητα του συντονισμού της Κοινωνίας των Πολιτών για τη δημιουργία μιας Νέας και Αλληλέγγυας Ευρώπης που να σέβεται το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον και που να εξασφαλίζει τα κοινά αγαθά σε όλους τους πολίτες.

Το σύνθημα «Οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου