Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ECOTOPIA BIKETOUR 2015 |16 Ιουνίου - 18 Σεπτεμβρίου 2015Το ECOTOPIA BIKETOUR 2015 βρίσκεται στο δρόμο από τις 16 Ιουνίου 2015. Η φετινή πηδηλατοπαρέμβαση, η 21η στην ιστορία της "οικολογικής «αυτοσχέδιας» κινητής κοινότητας", έχει προγραμματιστεί να διασχίσει τη Σκανδιναβία. Ξεκίνησε από την Κοπεγχάγη, θα περάσει το Γκέτεμποργκ, το Όσλο, τη Στοκχόλμη, το Τουρκού για να τερματίσει στο Ελσίνκι. 

Πέρσι το ECOTOPIA BIKETOUR 2014 πραγματοποιήθηκε στα Βαλκάνια με τους εξής μεγάλους σταθμούς: Θεσσαλονίκη, Νις, Πρίστινα, Σκόπια, Χαλκιδική, Εύβοια, Αθήνα. Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στήριξαν και πρόβαλαν το ECOTOPIA BIKETOUR 2014 [ΕΔΩ]. Έτσι και φέτος προβάλουμε και το ECOTOPIA BIKETOUR 2015.


Η Ecotopia Biketour αυτοσυστήνεται:

Η Ecotopia Biketour είναι μία οικολογική «αυτοσχέδια» κινητή κοινότητα η οποία εξασκεί μορφές ακτιβισμού, εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης και αειφορικής διαβίωσης σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, τα τελευταία 20 χρόνια.
Η Biketour είναι ανοιχτή σε όποιονδήποτε ενδιαφέρεται για αυτοσχέδιες κατασκευές, ακτιβισμό, για το περιβάλλον, για την κοινοτική διαβίωση, και για τη βιωματική μάθηση μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς, μέσα από τις προκλήσεις που προσφέρει η ζωή, και μέσα από τις σχέσεις των ανθρώπων. Τελικά, την κοινότητα την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι κάθε φορά. Εμείς δημιουργούμε το Biketour!
Όταν βρισκόμαστε στο δρόμο μοιραζόμαστε δεξιότητες, εξασκούμε τη συναίνεση, και δρούμε κοινοτικά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον άτυπης, μη ιεραρχικής, βιωματικής μάθησης. Μαγειρεύουμε ντόπια φαγητά χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο rocket stove (ψηστιέρα από τούβλα ή ντενεκέδες) και κουβαλάμε τα πάντα σε ποδήλατα και τρέηλερ. Είμαστε μία εξελισσόμενη συνειδητή κοινότητα!

Επισκεπτόμαστε εγχειρήματα που ασχολούνται με την οικολογία, την αυτάρκεια, την κοινοτική διαβίωση με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα, την ποδηλασία, τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό ακτιβισμό, προκειμένου να διδαχθούμε από αυτούς και να μοιραστούμε ιδέες, με αντάλλαγμα τη βοήθειά μας. Αν γνωρίζετε κάποιο τέτοιο εγχείρημα, που θα μπορούσε να μας φιλοξενήσει, παρακαλούμε ενημερώστε μας!

Κάθε χρόνο οργανώνουμε συλλογικά μία νέα πορεία, δίνοντας έμφαση σε κάποιο θέμα όπως τη διατροφική αυτάρκεια, την βιώσιμη/εναλλακτική οικονομία, ή την παγκόσμια δικαιοσύνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου