Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου του δήμου "Αριστοτέλη" για τη δήλωση του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" για τις θέσεις εργασίας της Eldorado Gold (Σκουριές Χαλκιδική)


Ιερισσός, 30/07/2015
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα, στο Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και την αναφορά του για το θέμα της περιοχής των Σκουριών, ως Δήμος Αριστοτέλη θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να μην παρασύρεται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα της μεταλλευτικής εταιρίας  για τους  χιλιάδες ανέργους που θα χάσουν τις δουλειές τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η επένδυση στις Σκουριές και η οποία σε αριθμούς ξεκίνησε από 2000 εργαζόμενους και σε ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που έγινε η ανάκληση των αδειών από το ΥΠΕΚΑ, έφτασαν τους 5000,  χωρίς όμως να εργάζεται κανείς στις Σκουριές, παρά μόνο συνεργεία εργολάβων  για τη διαμόρφωση των υποδομών εγκατάστασης, ενώ παράλληλα, ο Δήμος Αριστοτέλη, ήδη από το Μάρτιο του 2015, έχει ζητήσει να προσκομίσει η εταιρία  στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων στην υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.
Τόσο ως σημερινή Δημοτική Αρχή, όσο και ως συνδυασμός «Κίνημα Ανάπτυξης»,  στο προεκλογικό μας πρόγραμμα έχουμε επισημάνει ότι,  είμαστε με το μέρος όλων των εργαζομένων και υπερασπιζόμαστε, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, το δικαίωμα της εργασίας. Πάγια, όμως, θέση μας είναι ότι είμαστε αντίθετοι στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, γιατί μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας, σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στο περιβάλλον, τον άνθρωπο αλλά και την οικονομία της περιοχής. Αποδεχόμαστε όμως, την παραδοσιακά υφιστάμενη μεταλλευτική δραστηριότητα με, συνεχείς περιβαλλοντικούς ελέγχους και προτεραιότητα στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.
Διάγουμε μία  εξαιρετικά κρίσιμη, όσο και δύσκολη κατάσταση για τη χώρα και αντιλαμβανόμαστε την πίεση που υφίσταται ο Πρωθυπουργός όμως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύουν  προηγούμενες τοποθετήσεις του, τόσο ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ως Πρωθυπουργός ακόμα και στη Βουλή των Ελλήνων. 
Θεωρούμε, λοιπόν, αναγκαίο να εκφράσουμε την αγωνία μας για το επείγον του θέματος, τη στιγμή που η Εταιρία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου δημιουργίας τετελεσμένων. Κάθε μέρα που περνά, το περιβάλλον στη Χαλκιδική καταστρέφεται, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται και το μέλλον του τόπου μας υπονομεύεται.
Είναι η ώρα να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και με σαφήνεια η Κυβέρνηση ΤΩΡΑ πάνω στο θέμα.
Γρ. Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων Δήμου Αριστοτέλη
http://www.dimosaristoteli.gr | info@dimosaristoteli.gr
-------------
Συνέντευξη του Δημάρχου κ. Γ.Ζουμπά ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού: Να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός τη θέση του για την επένδυση χρυσού ΕΔΩ

Απάντηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ΕΔΩ

SOS Halkidiki: Στο ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών θάφτηκε η τιμή και η αξιοπιστία του Τσίπρα και της «πρώτη φορά αριστεράς» κυβέρνησής του; ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου