Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Γερμανίας Michael Müller για την Ελλάδα και την Ε.Ε. | "Ντρέπομαι για την αυταρέσκεια και τη στενομυαλιά του Σόιμπλε" - "Η Ε.Ε. χρειάζεται διορθωτική πορεία για να γίνει μια δύναμη οικονομικού, οικολογικού και σοσιαλιστικού μετασχηματισμού"

Ο πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Γερμανίας Michael Müller 
Ελλάδα: Ντρέπομαι για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | Griechenland: Ich schäme mich für Wolfgang Schäuble
 13.07.2015 |
Με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής για την Ελλάδα, εξηγεί ο Michael Müllerπρόεδρος των Φίλων της Φύσης Γερμανίας:
Με μεγάλο κόπο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατέληξαν σε προσωρινή  συμφωνία για την ελληνική κρίση. Τίποτε λιγότερο δεν παιζόταν παρά η ίδια η ευρωπαϊκή ενοποίηση.  Φάνηκε για μια ακόμα φορά πόσο αδύναμοι είναι  οι ευρωκράτες  των Βρυξελλών  και οι πολιτικοί μάνατζερ, όταν πρέπει να στερεώσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η Ευρώπη χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές που θα βρούνε νέους δρόμους για το κοινό μας μέλλον.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές διότι  τα «παλιά» ελληνικά κόμματα έκαναν τεράστια λάθη. Επίσης επειδή  ο ελληνικός λαός ένιωθε ταπεινωμένος  από τις αγορές και τους ευρωτεχνοκράτες. Ακόμα η χώρα στέκεται  στο χείλος του γκρεμού.
Η σχεδόν αδιανόητη  δέσμευση της Ελλάδα  στην  Ευρώπη
Ο ελληνικός λαός διαπίστωσε  ότι οι μεγάλες τράπεζες, που έπαιζαν κερδοσκοπικά παιχνίδια, πολύ γρήγορα καλύφθηκαν με δισεκατομμύρια, την ώρα που οι Έλληνες έπρεπε να παρακαλούν. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι  μια  σχεδόν αδιανόητη δέσμευση στην Ευρώπη.
Το ότι οι υπουργοί Οικονομικών έπαιξαν έναν ρόλο κλειδί για την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι μια μεγάλη απόδειξη για την προβληματική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι οραματιστές ηγέτες- πατέρες της Ενωμένης Ευρώπης επιθυμούσαν μια Ευρώπη δύναμη ειρήνης. Η  σημερινή πραγματικότητα της Ευρώπης είναι δυστυχώς διαφορετική. Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε Ήπειρο των μπακάληδων και η πολιτική  σε υπόθεση λογιστών.
Ντρέπομαι για την αυταρέσκεια και στενομυαλιά του Σόιμπλε
Το ότι ο υπουργός Οικονομικών  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμπεριφέρεται ως σχολικός επιστάτης της Ευρώπης  είναι αφόρητο. Ο Σόιμπλε έχει προκαλέσει τρομακτική ζημιά  στη Νότια Ευρώπη.  Χρησιμοποιεί  τις προκαταλήψεις με τρόπο που κανείς πριν απ` αυτόν δεν το έχει κάνει. Για την αυταρέσκεια και τη στενομυαλιά του, εγώ ντρέπομαι. Όμως οι άλλοι ομοσπονδιακοί υπουργοί τον αφήνουν να το κάνει.
Δεν επιτρέπεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μετατρέπει τη Γερμανία σε αντικείμενο της οργής των άλλων. Ο υπουργός από τη Βάδη (σ.σ. εννοεί τον Σόιμπλε) δεν φαίνεται να έχει τη σύνεση της νοικοκυράς από τη Σουηβία (σ.σ. εννοεί τη Μέρκελ). Όποιος δεν ενδιαφέρεται για τις προοπτικές της Ευρώπης,  δεν επιτρέπεται να οδηγεί καμιά διαπραγμάτευση.
Η Ελλάδα είναι ένα βαθιά ευρωπαϊκό Έθνος. Οι αποφασιστικές αιτίες της Κρίσης βρίσκονται στον Καπιταλισμό της Αγοράς και τον ανεξέλεγκτο δανεισμό, με τον οποίο, δήθεν, επιτυγχάνεται μια υψηλότερη ανάπτυξη,  ρισκάροντας, πραγματικά,  τη διάσπαση της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα οι ίδιες φωνές που πιέζουν την Ελλάδα για λιτότητα, έχουν κάνει ελάχιστα  για να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και επιτέλους να ρυθμίσουν  τις Αγορές
Δεν επιτρέπεται να βλέπουμε μόνο τα προβλήματα της Ελλάδας. Η Ε.Ε. χρειάζεται διορθωτική πορεία για να γίνει μια δύναμη οικονομικού, οικολογικού και σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Michael Müller
Bundesvorsitzender
(0172) 246 21 25
mueller@naturfreunde.de  www.presse.naturfreunde.de
Rückfragenbitte an
NaturFreunde Deutschlands
Verbandfür Umweltschutz, sanftenTourismus, Sport und Kultur
[Μετάφραση από τα Γερμανικά: Δημήτρης Τσουκάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου