Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

500.000 VOICES for Nature: NatureAlert.eu | H Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Προστασία απειλείται επιπρόσθετα με την TTIP



500.000 υπογραφές/φωνές συγκεντρώθηκαν για να υπερασπίσουν την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Φύσης. H εκστρατεία στην οποία συμμετέχουν 120 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ αυτών και η Naturefriends International, ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Η σημερινή Ε.Ε. προφανώς δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, ούτε εκείνη που οραματίστηκαν μεγάλοι λογοτέχνες, συγγραφείς και πολιτικοί. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Νομοθεσία/ΕΠΝ που έχει ενσωματώσει η χώρα μας, αποτέλεσε μια «ασπίδα» προστασίας της Ελληνικής Φύσης, της χλωρίδας, της πανίδας, του τοπίου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ΕΠΝ, στα χρόνια του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης, μπαίνει δυστυχώς και αυτή στη λογική του «κόστους διαχείρισης προστασίας και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας». 

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/  Naturefriends Greece εκτιμούν ότι η ΕΠΝ επανεξετάζεται επιπρόσθετα για να «προσαρμοστεί» στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙP). Είναι γνωστό ότι η ΕΠΝ αποτελεί εμπόδιο στις εξαγωγές μεταλλαγμένων προϊόντων από τις ΗΠΑ στις χώρες της Ε.Ε. και γενικότερα η ΕΠΝ υπερτερεί εκείνης των ΗΠΑ.


Οι ΦτΦ/NFGR θεωρούν ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της ΕΠΝ και την προστασία της Ευρωπαϊκής Φύσης θα πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα ενάντια στην TTIP. Δράσεις ενάντια στην TTIP  προγραμματίζονται από 10-16 Οκτωβρίου 2015 σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα (θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου