Κυριακή 30 Απριλίου 2017

13 - 14 Μαΐου 2017 | 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζουν τη διοργάνωση


[Περισσότερες πληροφορίες στο FACEBOOK ΕΔΩ
Ο Σύλλογος που διοργανώνει το πέρασμα του Βουραϊκού είναι συνεργάτης του Ελληνικού Δίκτυου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece και ο Πρόεδρος του κ.Χαρίλαος Ερμείδης είναι επίτημος Πρόεδρος των ΦτΦ
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες: α) Στη ζωή και στο έργο του Κώστα Τσιβελέκα, β) Στο Παγκόσμιο Έτος Βιώσιμου και Αειφόρου Τουρισμού 2017 γ) Στην 98η Επαίτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Πληθυσμού δ) Την επιβίωση του οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοφτού -  Καλάβρυτα]
------------------

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.
Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ξεκινάτε με τον σύλλογο, την παρέα σας ή μόνοι σας, την Κυριακή 14/5 το πρωί στις 7:30 από το σταθμό του Οδοντωτού, στα Καλάβρυτα, ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου με προορισμό τον πρώτο μας σταθμό στη Ζαχλωρού. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε αργότερα ή από τη Ζαχλωρού, ώστε να διανύσετε μικρότερη απόσταση, μην διστάσετε νομίζοντας ότι θα είστε μόνοι σας!
Οι ομάδες και οι παρέες που ξεκινούν ανά διαστήματα είναι πολλές οπότε… ακολουθήστε τους!
Tips (οδηγίες): Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια για περπάτημα, αν έχετε ορειβατικά είναι ιδανικά ώστε να δένουν τον αστράγαλο για αποφυγή ατυχημάτων. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες καλό θα είναι να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό ή αδιάβροχο. Μην φορτωθείτε με περιττά πράγματα.

Πάρτε μαζί σας μόνο ένα μπουκάλι νερό ή ένα ισοτονικό αν το προτιμάτε και κάτι ελαφρύ για γεύμα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Ορειβατικός Σύλλογος έχει φροντίσει για όλους εσάς ώστε να βρείτε τα απαραίτητα για να ξεκουραστείτε και να πάρετε δύναμη για να συνεχίσετε. Δεν χρειάζεται να είστε σε κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, αρκεί η διάθεση για περπάτημα. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για να συμμετάσχετε, η διαδρομή είναι απλή και μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι, να τονιστεί όμως ότι είναι πεζοπορία σχεδόν 5 ωρών από τα Καλάβρυτα εώς και το Διακοπτό, 3 ωρών από Ζαχλωρού εώς Διακοπτό και 2 ωρών από Ζαχλωρού μέχρι τα Νιάματα όπου θα σας περιμένουμε. Εάν δεν έχετε την αντοχή να περπατήσετε τόσες ώρες (λόγω ηλικίας ή διαφόρων προβλημάτων υγείας), θα ήταν καλύτερα να το αποφύγετε. Είναι ΚΑΘΑΡΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ και όχι περίπατος. Εάν δεν είστε σε κάποιο σύλλογο ώστε να γνωρίζετε τα βασικά tips, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες (tips) που δίνουμε παραπάνω.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να τηρήσετε τις παραπάνω οδηγίες σχετικά με το τι να φορέσετε ή να πάρετε μαζί σας.

To Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή.

Κατά μήκος του φαραγγιού θα βρείτε εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης οι οποίοι φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή και θα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Φέτος συμπληρώνονται 86 χρόνια από την ίδρυση του Ορειβατικού (το 1931) και 37 χρόνια (από το 1980), που πραγματοποιεί το Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού.
Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες.
Σε περιμένουμε όπως πάντα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μάη στις 13 και 14 του μήνα.
Καλή αντάμωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ - ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ο Πρόεδρος
Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου